background img
banner
banner

Φανάρι ή απαγόρευση στροφής από Μελετοπούλων αριστερά προς Ρ. Φεραίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Τη λήψη μέτρων για ένα σημείο στο οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα ελλείψει ορατότητας, αιτείται το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Πρόκειται για τη συμβολή των οδών Μελετοπούλων και Ρήγα Φεραίου για το οποίο το Συμβούλιο έχει ζητήσει την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη…

Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίασή του και τονίστηκε η επικινδυνότητα που υπάρχει. Ως γνωστόν, ακριβώς απέναντι των εξερχόμενων, επί της Ρήγα Φεραίου έχει τοποθετηθεί καθρέφτης προκειμένου να διακρίνουν τα οχήματα που εξέρχονται της Μελετοπούλων εάν έρχονται άλλα οχήματα από το πάνω μέρος της Ρήγα Φεραίου. Ωστόσο, η ορατότητα δεν είναι καλή και πολλές φορές αυτοκίνητα βγαίνουν ως τη μέση του δρόμου για να δουν εάν έρχεται άλλο από πάνω, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης με αυτούς που έρχονται από κάτω…
Το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας εκτίμησε την κατάσταση και αποφάσισε να αιτηθεί την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για την ασφάλεια των διερχόμενων. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι τέτοιες διαδικασίες για την εγκατάσταση σηματοδότη καθυστερούν, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την απαγόρευση της στροφής αριστερά από Μελετοπούλων προς Ρ. Φεραίου, να παραμείνει ωστόσο ως έχει η στροφή στα δεξιά.

Παραχώρηση πλατειών και απαγόρευση κυκλοφορίας στις εργατικές Αγ. Αθανασίου για εξέταση οδηγών

Εκτός αυτού του θέματος, το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας απασχόλησε και η απαγόρευσης στάθμευσης στη βορειοανατολική πλευρά του αύλειου χώρου του 2ου Γυμνασίου Αιγίου όπου ελήφθη επ’ αυτού ομόφωνη απόφαση. Επίσης, ενέκρινε την παραχώρηση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στον Οργανισμό Νεολαίος «Greative YoythLand-Δημιουργικό Εργαστήρι Νέων», για παρουσίαση του καλλιτεχνικού τους έργου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων με τίτλο «Metis», καθώς και την παραχώρηση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στην εταιρεία με διακριτικό τίτλο «Microlab». Στο θέμα της έγκρισης ή μη παραχώρησης της πλατείας Ποσειδώνος στην ΚΝΕ, για πραγματοποίηση πολιτικής- πολιτιστικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της, η Δημοτική Κοινότητα έλαβε θετική απόφαση, εφόσον βέβαια έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που εκτελούνται στην εν λόγω πλατεία.

Τέλος, θετική απόφαση έλαβε ομόφωνα για την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στις εργατικές κατοικίες Αγ. Αθανασίου(πρώην κτίριο Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων), για ειδικές δοκιμασίες επιβατικών, δικύκλων και φορτηγών οχημάτων κατά την εξέταση των υποψήφιων οδηγών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr