background img
banner
banner

Η «Ελένη» στο 2ο Γυμνάσιο

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Μια άκρως επιτυχημένη παράσταση αρχαίου δράματος απόλαυσαν το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου όσοι προσήλθαν στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αιγίου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης κυρίως, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της φιλολόγου Αγγελικής Αλευρίτου, η οποία δίδαξε στην τάξη την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη και διασκεύασε το ποιητικό κείμενο, είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και βιωματικά το έργο εμβαθύνοντας στους ήρωες αλλά και στις ιδέες του μεγάλου τραγικού ποιητή.

Τα χορικά της τραγωδίας μελοποιημένα από την καθηγήτρια Μουσικής Μαριάννα Σώρα, αποδόθηκαν με τη συνοδεία φλογέρας. Τα σκηνικά, με χροιά αιγυπτιακού ανακτόρου, επιμελήθηκε ο καθηγητής Εικαστικών Αναστάσης Στρατουδάκης.

Αξίζει να αναφερθεί και η αμέριστη ανιδιοτελής βοήθεια και σκηνοθετική υποστήριξη της Μαρίας Μητροπούλου, μητέρας μαθήτριας της Γ΄ τάξης. Τα «μπράβο», όμως, ανήκουν στις μαθήτριες και στους μαθητές! Θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους όλη τη χρονιά και τελικά κατάφεραν με επαγγελματισμό θα λέγαμε – χωρίς να είναι υπερβολή- να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου (απόδοση διαλογικών και χορικών μερών, φιλοτέχνηση σκηνικών), ώστε να μαγέψουν κυριολεκτικά το κοινό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr