background img
banner
banner

Αποκαθίσταται ο παραλιακός δρόμος της Αιγείρας…

ΕΙΧΕ «ΒΥΘΙΣΤΕΙ» ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ 12 ΜΠΟΦΟΡ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Στο… παρά πέντε φαίνεται πως πρόλαβαν την τουριστική σεζόν στην Αιγείρα καθώς βαίνουν προς ολοκλήρωση οι εργασίες για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που είχε υποστεί ο παραλιακός δρόμος, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που είχε σημειωθεί στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραδοθεί το τμήμα που δρόμου που είχε τεθεί εκτός χρήσης, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των δημοτών και πλήττοντας επιχειρήσεις.
Οι άνεμοι έως και 12 μποφόρ που έπνεαν εκείνη τη νύχτα στην περιοχή, προκάλεσαν την ολοκληρωτική καταστροφή της παραλιακής οδού της Αιγείρας σε τμήμα τουλάχιστον 180 μέτρων, δηλαδή από το ύψος του εστιατορίου «Μουριά» μέχρι τον Θολοπόταμο. Το κομμάτι αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς από τα κύματα που είχαν βγει στην ακτή, έσπασε το έδαφος και υπέστη μεγάλη καθίζηση. Μάλιστα, είχε βουλιάξει περίπου ένα μέτρο μέσα! Το γεγονός αποδόθηκε πρώτον, στο ότι ο δρόμος εκ κατασκευής δεν είχε το απαιτούμενο θεμέλιο, άρα υπήρχε σοβαρό κατασκευαστικό λάθος. Και δεύτερον, ότι το τεράστιο από τα δώδεκα μποφόρ κύμα χτυπούσε ευθεία το δρόμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταποντιστεί ο δρόμος που έμεινε απροσπέλαστος ως τώρα.

Βεβαίως, η οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήθελε ειδικό χειρισμό ούτως ώστε να μην προκαλεί αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι οι παρεμβάσεις έγιναν με φυσικό τρόπο, με βράχους στη θάλασσα που θα συγκρατούν το κύμα ώστε να πέφτει πάνω το νερό και να επιστρέφει στη θάλασσα, προστατεύοντας έτσι τόσο τις υποδομές όσο και τις ιδιοκτησίες. ΄΄Προχωρήσαμε στο έργο με ήπιο τρόπο, ώστε να καταστήσουμε και πάλι βατό το δρόμο και να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των δημοτών. Ευτυχώς προλάβαμε πριν καλά – καλά αρχίσει η τουριστική σεζόν και υπολογίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα ο δρόμος θα έχει παραδοθεί΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Ακράτας Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς.

Έπονται παρεμβάσεις και στην Παραλία Πλατάνου

Να σημειωθεί ότι το έργο καλύφθηκε με κονδύλια του δήμου Αιγιαλείας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, πρόβλημα αλλά μικρότερης έκτασης είχε προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου και στην Παραλία Πλατάνου, όπου και εκεί θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης. ΄΄Το σημείο εκείνο μας έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα από τη θάλασσα. Πρόκειται για 40 με 50 μέτρα μήκος όπου έχουν προκύψει ζημιές. Ξεκινήσαμε όμως από την Αιγείρα διότι ο δρόμος δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί και θα συνεχίσουμε στην Παραλία Πλατάνου΄΄, ανέφερε ο κ. Γιοβάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr