background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Έρχονται μαύρα χρόνια, αρπαχτείτε από το φουστάνι της Παναγίας μας»

Στα… σημεία των καιρών που έχουν να κάνουν με φυσικές καταστροφές αλλά και με ακραίες πράξεις βίας των ανθρώπων, αναφέρεται στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, δείχνοντας ταυτόχρονα, την… οδό της σωτηρίας, δηλαδή τη μετάνοια και την επιστροφή στους κόλπους της Εκκλησίας, στην αγκαλιά του Θεού!

Ο Μητροπολίτης επικαλείται δημοσιεύματα που αναφέρουν ειδήσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφές που σημειώνονται σε όλο τον πλανήτη, με πλημμύρες, ξηρασίες, φονικές καταιγίδες, χαλάζι, ενώ επικαλείται τα μηνύματα που στέλνουν αγιορείτες μοναχοί στα οποία τονίζεται πως χωρίς τη μετάνοια και την πίστη στο Θεό, δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας… ΄΄Παρά το γεγονός, ότι κάποιοι εν Χριστώ Αδελφοί μας, που συγκροτούν την Ομάδα «Αγαπούληδες του Θεού», θα μας κατηγορήσουν και πάλι, ότι «λέμε καρικατούρες», εμείς συνεχίζουμε να κτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου!΄΄, αναφέρει με νόημα ο Μητροπολίτης, αναρτώντας ταυτόχρονα και δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι η σύγχρονη κοινωνία είναι μία κόλαση…

«Ο Χριστός αποστρέφει το πρόσωπό του από την κόλαση της σημερινής κοινωνίας»

Ο τοπικός ποιμενάρχης μας καλεί να… ξυπνήσουμε, τονίζοντας: ΄΄Δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι προγευόμεθα πλέον την εποχή του Αντιχρίστου; Δεν βλέπετε τα αίσχη, τα οποία διαπράττουν άνθρωποι χωρίς Θεό; Δεν ανατριχιάζετε, όταν διαβάζετε την ομολογία του Ιωάννη Π…κη, του δολοφόνου της Αμερικανίδος Βιολόγου Suzanne Eaton;΄΄.

Αναφέρεται ακόμη σε γεγονότα που έχει συνταράξει την κοινωνία, σε βιασμούς, σε κακοποίηση ανηλίκων, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κ.ά. λέγοντας πως «ο Χριστός αποστρέφει το πρόσωπό του από την κόλαση της σημερινής κοινωνίας, οπότε έρχονται καταστροφές και η φύση εξεγείρεται εναντίον μας!».

Συμπερασματικά, ο τοπικός Ποιμενάρχης επισημαίνει: ΄΄Μήπως είναι η ώρα να αφήσουμε τις άσκοπες ενασχολήσεις και τις αμαρτωλές απολαύσεις μας και να ξαναγυρίσουμε στην αγκαλιά του Θεού; Μήπως πρέπει να τρέξουμε σε ένα πνευματικό καί να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας; Μήπως πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην καλή συνήθεια της καθημερινής προσευχής; Να προσευχώμεθα δηλ. κάθε πρωί και κάθε βράδυ οπωσδήποτε; Να εκκλησιαζώμεθα οπωσδήποτε όχι μόνο κάθε Κυριακή, αλλά και κάθε φορά, που εορτάζεται η μνήμη ενός των Αγίων της Εκκλησίας μας; Μήπως πρέπει να ξαναρχίσουμε την τήρηση της νηστείας κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή; Καθώς επίσης να τηρούμε τη νηστεία των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστο, η οποία μάλιστα πλησιάζει; Μήπως είναι καιρός να ετοιμάσουμε τον εαυτό μας με εγκράτεια, αγώνα κατά των παθών, μετάνοια και συντριβή καρδίας, ώστε να κοινωνούμε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων και να παίρνουμε μέσα μας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, δηλ. το φάρμακο της αθανασίας; Μήπως είναι καιρός να ξαναχτίσουμε την επικοινωνία μας με την Υπεραγία Θεοτόκο; Να διαβάζουμε κάθε μέρα την ιερά Παράκληση; Να διαβάζουμε επίσης συχνά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας; Μήπως είναι καιρός να μπούμε κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας καί να Της πούμε τα λόγια: «Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι! Μήτερ του Θεού φύλαξόν με υπό την σκέπην Σου»;΄΄.

Καταλήγοντας, λέει: ΄΄Αδέλφια μου, έρχονται μεγάλες δοκιμασίες και θλίψεις! Όσοι θα ευρίσκωνται κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας, θα σώζωνται! Σας ικετεύω, λοιπόν, ελάτε καί πάλι στην Εκκλησία! Γίνετε ζωντανά Μέλη της Ενορίας σας! Αγωνισθήτε εναντίον του Διαβόλου! Ελάτε να ξαναγίνουμε Χριστοφόροι! Ελάτε να γίνουμε «επίγειοι άγγελοι» και «ουράνιοι άνθρωποι»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr