background img
banner
banner

«Καίει» το δημογραφικό πρόβλημα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε. ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.), με θέμα: «Το Δημογραφικό Πρόβλημα», το Σάββατο 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των παραρτημάτων της Ε.Γ.Ε.» Αιγίου, Πάτρας και Ναυπάκτου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Παράρτημα της Ε.Γ.Ε. Αιγίου που το φιλοξένησε στα Γραφεία του.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Πανελλαδικού Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου και Ευθυμία Καλαβρυζιώτου, καθώς και οι Πρόεδροι και μέλη από τις Διοικούσες Επιτροπές των τριών παραρτημάτων, σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Γ.Ε.

Οι εισηγήσεις των παραρτημάτων παρουσιάστηκαν από τις Ελένη Παπαδοπούλου (Πάτρα), Γιαννοπούλου Λίτσα (Αίγιο), Βίκυ Σακελλάρη (Ναύπακτος), μέσα σε ευχάριστη, φιλική και δημιουργική ατμόσφαιρα, με γόνιμο διάλογο. Ως δημογραφικό πρόβλημα, ορίστηκε από τις εισηγήτριες, η διατάραξη της ισορροπίας βιολογικών φαινομένων, δηλαδή των γεννήσεων και των θανάτων, ή κοινωνικών φαινομένων (όπως η μετανάστευση, γάμοι, τα διαζύγια) που προκαλούν μεταβολές του πληθυσμού και επηρεάζουν αρχικά τη σύνθεσή του κατά φύλο, ηλικία και οικογενειακή κατάσταση και ακολούθως την εγκατάστασή του, την οικονομική δραστηριότητα και την κοινωνική συμπεριφορά του.

Οι εισηγήτριες επικεντρώθηκαν στη γεννητικότητα, τη θνησιμότητα και τη μετανάστευση, στα αίτια της υπογεννητικότητας και στις προτάσεις ολοκληρωμένης δημογραφικής πολιτικής για τη λύση του προβλήματος. Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση, αναδεικνύουν το δημογραφικό της Ελλάδας σε μέγα εθνικό θέμα με εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, το οποίο συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή πολιτικών για την ουσιαστική ισότητα των φύλων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr