background img
banner
banner

«Πυρήνας» της Ένωσης Καναλωτών «Ωμέγα» στην Αιγιάλεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ… ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ

Μία κίνηση που σκοπό έχει να πάρει τη μορφή… χιονοστιβάδας λαμβάνει ώθηση από την Αιγιάλεια. Στηρίζεται στην συσπείρωση απλών πολιτών που τους συνδέει η αγανάκτηση για όλα τα δεινά που έχουν υποστεί από τους τραπεζίτες με την ανοχή της Πολιτείας. Πρόκειται για την υπό σύσταση Ένωση Καταναλωτών «Ωμέγα» με στόχο την επιστροφή στην έννομη τάξη που πανελλαδικά ξεπέρασε ήδη τα 500 άτομα σε συμμετοχές.

Σε επίπεδο Αιγιάλειας ενεργοποιούνται ως ώρας περίπου 50 πολίτες οι οποίοι συγκεντρώνονται κάθε Τετάρτη στο παραλιακό κέντρο «Μαρίτιμο» στην Άκολη, στις 6.00 το απόγευμα, με σκοπό την ενημέρωση για τη δράση της κίνησης, κάτι που αναμένεται να γίνει και την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Τα μέλη της Ένωσης συνδέονται μεταξύ τους με συμφωνητικό για τα δημοκρατικά δικαιώματα του πολίτη και δεν τους συνδέει κάποια ξεχωριστή ιδεολογία.

Ομαδική αγωγή κατά των τραπεζιτών

Όπως εξηγεί στο “protionline.gr”  το μέλος της Ένωσης Δημήτρης Καΐπης, ΄΄ενεργοποιούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και καταθέτουμε ως Ένωση την πρώτη ομαδική αγωγή κατά των τραπεζιτών μετά την επίσημη δημιουργία της ενώσεως και των δυο δικηγορικών γραφείων με έξι δικηγόρους τους οποίους ήδη έχουμε. Με αυτή την αγωγή όσοι χρωστούν στους τραπεζίτες θα πάψουν να οφείλουν. Έχουμε ήδη τελεσίδικες αποφάσεις όπως επίσης και όσοι χρωστούν στην Εφορία, τη ΔΕΗ, σε ασφαλιστικά ταμεία και λοιπά. Στόχος τους είναι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, αλλά δεν θα τους αφήσουμε. Κινούμαστε ενάντια στην αδικία, είμαστε απλοί πολίτες αλλά έχουμε τη γνώση και ξέρουμε πώς πρέπει να βαδίσουμε. Είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα τα μέλη μας θα ξεπεράσουν τα χιλιάδες΄΄.

Σύμφωνα με την Κίνηση, αυτό που προσδιορίζει το πολίτευμα και τον πολίτη είναι το σύνολο των κανόνων της πολιτείας που κυρίως συνοψίζεται στο Σύνταγμα της. Στο ελληνικό Σύνταγμα έγιναν εκτροπές από τα θεμελιώδη του άρθρα ώστε όλοι όσοι ενήργησαν ή αποσιώπησαν το έγκλημα αυτό να είναι υπόλογοι εσχάτης προδοσίας. Τα αποτελέσματα της γενικευμένης ανομίας που προκάλεσαν είναι ορατά σε όλους με κυρίαρχο ζήτημα την υπεξαίρεση από τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες του ποσού των 233 δις που έλαβαν μέσω των κρατικών χορηγήσεων.

Η υπό σύσταση Ένωση Καταναλωτών θεωρεί βαρύτατο καθήκον και χρέος προς την πατρίδα αλλά και για την προάσπιση της λογικής και του δικαίου, τα μέλη της να πράξουν ό,τι είναι θεμιτό για να επαναφέρουν – όπως αναφέρουν – την έννομη τάξη που ιεραρχικά είναι: α) η τήρηση του Συντάγματος, β) η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, γ) οι νόμοι που συμφωνούν με το Σύνταγμα και τέλος δ) οι διάφορες κανονιστικές διοικητικές πράξεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr