background img
banner
banner

Μπήκαν οι βάσεις για αγαστή συνεργασία

Την πρόθεσή του να στηρίξει τον αγροτικό τομέα στην περιοχή και την μεγάλη συνεταιριστική εταιρεία της, την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, εξέφρασε χθες, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Π.Ε.Σ., ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αχαΐας Νεκτάριος Φαρμάκης. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ένωσης, επισκέφθηκε το εργοστάσιο και είχε εποικοδομητική συνεργασία με τους ανθρώπους της εταιρείας.

Ο κ. Φαρμάκης συνοδευόταν από τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη και συνεργάτες του. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στην Π.Ε.Σ. και μάλιστα αμέσως μετά την εκλογή του, κάτι που ικανοποίησε τους ανθρώπους της Ένωσης, καταγράφοντας το ενδιαφέρον του, προτού καλά – καλά αναλάβει καθήκοντα, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Μάλιστα, ο νέος Περιφερειάρχης εξέφρασε μόνος του την επιθυμία να έχει εκ νέου συνεργασία με τους διοικούντες της Π.Ε.Σ. από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ως Περιφερειάρχης, δηλώνοντας πως η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους ανθρώπους της πρότυπης συνεταιριστικής εταιρείας που με το έργο της στηρίζει την τοπική οικονομία αλλά και γενικότερα την οικονομία της χώρας.

Στο… τραπέζι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” ο διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος, ΄΄η σημερινή (χθεσινή) επίσκεψη του κ. Φαρμάκη, ουσιαστικά ήταν η απαρχή μίας συνεργασίας που θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει την ίδια βούληση, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της μεγάλης συνεταιριστικής μας εταιρείας΄΄. Επιπλέον, όπως ανέφερε, ΄΄ο κ. Φαρμάκης έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής που αφορούν άμεσα την Παναιγιάλειο Ένωση και δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί ώστε να δρομολογηθούν λύσεις΄΄.

Τα θέματα που του αναφέρθηκαν είναι η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της σταφίδας ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η σταφιδοκαλλιέργεια, κάτι που άλλωστε έχει εκφραστεί επανειλημμένως και στο υπουργείο, με τον ίδιο τον νέο Περιφερειάρχη να συμφωνεί πως μόνο έτσι μπορεί να δοθεί νέα ώθηση στην παραγωγή της σταφίδας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Φαρμάκης παρουσιάστηκε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο που λειτουργεί η Π.Ε.Σ. δηλώνοντας έκπληκτος για το πώς καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει στην κρίση, αλλά και να κάνει βήματα εμπρός προς όφελος των παραγωγών της Αιγιάλειας. Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά την Π.Ε.Σ. το επόμενο διάστημα για περαιτέρω συνεργασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr