background img
banner
banner

Αναζητούνται οι δράστες κλοπής των δύο φουσκωτών | ΦΩΤΟ

ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΑΝ ΣΤΗΝ «ΜΙΚΡΗ ΠΟΥΝΤΑ» ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ… ΚΑΠΝΟΣ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον Κορινθιακό και στην παραλία της Πούντας εκεί όπου προσάραξαν δύο υπερπολυτελή φουσκωτά σκάφη τα οποία ώρες πριν είχαν κλαπεί από μαρίνα στη Λευκάδα. Μετά από… άγριο κυνηγητό μέσα στη θάλασσα από τις δυνάμεις του Λιμενικού, οι δύο χειριστές έδεσαν τα σκάφη… κακήν κακώς στην «Μικρή Πούντα» και έγιναν… καπνός! Η επιχείρηση αναζήτησης συνεχίστηκε για πολλές ώρες, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου όταν από μαρίνα στη Λευκάδα εκλάπη από δύο άνδρες το πρώτο φουσκωτό ιδιοκτησίας Βούλγαρου ο οποίος έκανε διακοπές στο νησί του Ιονίου. Οι δύο οδήγησαν το σκάφος πλάι σε άλλο και, όπως καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας, με πολύ γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις ο ένας εκ των δύο μέσα σε λίγα λεπτά μεταπήδησε στο δεύτερο σκάφος που ήταν δεμένο και κατάφερε να λύσει και να βγει στα ανοιχτά ακολουθώντας το βουλγαρικό. Το δεύτερο φουσκωτό ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι φίλος του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και θεωρείται στέλεχος της Ν.Δ. ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας.

Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου

Το Λιμενικό Τμήμα Αιγίου, έχοντας λάβει σήμα για την κλοπή των δύο σκαφών, βρισκόταν σε ετοιμότητα όταν τα ξημερώματα, άνδρες του εντόπισαν τα δύο φουσκωτά να πλησιάζουν στον Κορινθιακό μέσω του Πατραϊκού Κόλπου. Εκεί ξεκίνησε η καταδίωξη από το σκάφος του 3ου Λιμενικού Τμήματος Αιγίου το έργο του οποίου ενίσχυσαν δύο σκάφη του Λιμενικού από Πάτρα και ένα από Ιτέα. Αξίζει να αναφερθεί η ετοιμότητα που έδειξαν οι άνδρες του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου και ο τρόπος που χειρίστηκαν το περιστατικό.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως οι δύο κλέφτες είχαν σχεδιάσει με ακρίβεια την κάθε τους κίνηση και με τα γρήγορα σκάφη που χειρίζονταν έπιασαν γρήγορα στεριά. Τα έδεσαν στα δυτικά της παραλίας της Πούντας, κοντά στο Μιχαλακοπούλειο κληροδότημα και έφυγαν πεζή προς τα δυτικά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο χειριστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες έχοντας καλύψει κάθε τι που θα πρόδιδε τα χαρακτηριστικά τους.

«Καθαρά» τα σκάφη από ναρκωτικά

Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της Αστυνομίας «χτενίζοντας» κυριολεκτικά την περιοχή για να εντοπιστούν οι δράστες. Ταυτόχρονα, λιμενικοί και αστυνομικοί, πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους στα δύο σκάφη, τα οποία βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση και χωρίς να λείπει κάτι μέσα από αυτά. Επίσης, στο σημείο κατέφθασε και η Σήμανση από την Πάτρα, λαμβάνοντας αποτυπώματα. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί πίστευαν ότι η δράση των δύο σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Γι’ αυτό και κατέφθασε και εκπαιδευμένος σκύλος από την Πάτρα που, ωστόσο, δεν έδειξε να εντοπίζει κάτι ύποπτο.

Την επιχείρηση της αναζήτησαν συνέδραμαν και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούσαν χαμηλές πτήσεις στην περιοχή, ωστόσο οι δράστες δεν εντοπίζονταν.

Παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες

Το ίδιο μεσημέρι το φουσκωτό που ανήκει στον Έλληνα επιχειρηματία παραδόθηκε στον ίδιο από τις λιμενικές αρχές… σώο και αβλαβές όπως συνέβη αργότερα και με το βουλγαρικό…

Το περιστατικό πάντως προκάλεσε εντύπωση ενώ και ο κόσμος θορυβήθηκε βλέποντας την τόσο μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, καθώς δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σκορπιστεί παντού, αναζητώντας τους δράστες, ώστε να… λυθεί το μυστήριο των κλεμμένων σκαφών…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr