background img
banner
banner

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Αχαΐας

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ – ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ένα “θρίλερ” εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, για την κατανομή των εδρών στην Αχαΐα, με το ΜέΡΑ25 και την Ευαγγελία Αποστολοπούλου να χάνουν την έδρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Κερδισμένη η Νέα Δημοκρατία και η Χριστίνα Αλεξοπούλου, που πήραν την επίμαχη έδρα, με το κυβερνών κόμμα να κάνει άλμα από τις δύο στις τέσσερις έδρες, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και την κ. Αλεξοπούλου με 11.605 σταυρούς να παίρνει την τέταρτη έδρα που δε θα κρατήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την τετράδα συμπληρώνουν, ο πρώτος σε ψήφους Αιγιώτης Άγγελος Τσιγκρής με 16.523 σταυρούς, που κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να εισέλθει δυναμικά στη Βουλή και οι δύο βουλευτές της προηγούμενης περιόδου, Ανδρέας Κατσανιώτης με 16.290 σταυρούς και Ιάσονας Φωτήλας με 14.873 σταυρούς, που κράτησαν δυνάμεις και κατάφεραν να επανεκλεγούν.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, μόνο η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου που ήρθε πρώτη με 17.369 σταυρούς κατάφερε να κρατήσει την έδρα και τις άλλες δύο που έχασαν ο Κώστας Σπαρτινός και ο Ανδρέας Ριζούλης, καταλαμβάνουν ο γιατρός Κωνσταντίνος Μάρκου με 12.457 σταυρούς και ο επίσης γιατρός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με 10.760 σταυρούς, στη θέση του επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα που δε θα κρατήσει την έδρα στην Αχαΐα.

Θυμίζουμε, ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν δηλωθεί σε τρεις εκλογικές Περιφέρειες.

Το ΚΙΝΑΛ, κράτησε την έδρα όπως ήταν αναμενόμενο με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που πιστώθηκε το σύνολο των σταυρών 15.176 του Κινήματος στην Αχαΐα και το ΚΚΕ κράτησε επίσης την έδρα με τον “συνήθη ύποπτο” Νίκο Καραθανασόπουλο με 4.489 σταυρούς.

Έτσι λοιπόν, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Αχαΐας, έχει ως εξής:

1. Άγγελος Τσιγκρής (Ν.Δ.) – νέος
2. Ανδρέας Κατσανιώτης (Ν.Δ.) – παραμένει
3. Ιάσονας Φωτήλας (Ν.Δ.) – παραμένει
4. Χριστίνα Αλεξοπούλου (Ν.Δ.) – νέα
5. Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) – παραμένει
6. Κώστας Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ) – στη θέση του Κώστα Σπαρτινού
7. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) – στη θέση του Ανδρέα Ριζούλη
8. Γιώργος Παπανδρέου (ΚΙΝΑΛ) – στη θέση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου
9. Νίκος Καραθανασόπυολος (ΚΚΕ) – παραμένει
* Στην προηγούμενη σύνθεση, ανήκε και ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πολιτεύτηκε στην Αθήνα με την “Ένωση Κεντρώων”, χωρίς επιτυχία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr