background img
banner
banner

Ανατροπή! Τέσσερις έδρες η Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Δύο έδρες περισσότερες από τις εκλογές του 2015, καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στο νομό Αχαΐας, κάνοντας την έκπληξη, χωρίς όμως να μπορέσει να ακολουθήσει το βηματισμό της υπόλοιπης Ελλάδας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει πάλι τρεις βουλευτές και να παίρνει άνετα την πρωτιά με ποσοστό 40,34% έναντι 32,37%, της πρώτης πολιτικής δύναμης στη χώρα (ενσωμάτωση 98,76%).

Έτσι, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται τέσσερις βουλευτές, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος σε ψήφους Αιγιώτης Άγγελος Τσιγκρής, ακολουθεί ο Ανδρέας Κατσανιώτης που επανεκλέγεται και ξαναμπαίνει στη βουλή ο Ιάσονας Φωτήλας. Εφόσον ο Μητσοτάκης δεν κρατήσει την έδρα στην Αχαΐα, που είναι και το πιθανότερο, την τέταρτη έδρα καταλαμβάνει η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και στην Αχαΐα, επανεκλέγεται ως δεύτερη η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ τις έδρες του Κώστα Σπαρτινού και του Ανδρέα Ριζούλη που δεν τα κατάφεραν, αναμένεται να καταλάβουν ο Κωνσταντίνος Μάρκου και εφόσον δεν κρατήσει την έδρα ο επικεφαλής, τότε πηγαίνει στον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο που ήρθε τέταρτος.

Το ΚΙΝΑΛ βγάζει μία έδρα και την παίρνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Γιώργος Παπανδρέου και μία έδρα παίρνει το ΚΚΕ, σταθερά με τον Νίκο Καραθανασόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr