background img
banner
banner

Καταβάλουν υψηλό ασφάλιστρο για το κεράσι όμως δεν λαμβάνουν αποζημίωση…

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της φετινής ζημιάς στο κεράσι αλλά και την αγανάκτησή τους για την μη αποζημίωση της ακαρπίας παρά το γεγονός ότι πληρώνουν ασφάλιστρα, εξέφρασαν στο “protionline.gr” παραγωγοί κερασιού από την περιοχή. Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ της περασμένης Δευτέρας που μετέφερε την αρνητική κατάσταση με την μηδενική για φέτος παραγωγή του προϊόντος στην Αιγιάλεια.

Ο παραγωγός κερασιού Ηλίας Αργυρόπουλος, που τυγχάνει και πρώην ανταποκριτής του ΕΛΓΑ, μιλάει για κατάφορη αδικία τη στιγμή που οι παραγωγοί κερασιού και βύσσινου… χρυσοπληρώνουν τον ΕΛΓΑ ωστόσο δεν δικαιούνται αποζημίωσης για απώλεια εισοδήματος λόγω ζημιάς στην ανθοφορία, γεγονός που και φέτος προκάλεσε την ακαρπία.

Πληρώνουν 85 ευρώ το στρέμμα!

Όπως τονίζει, ΄΄φέτος είχαμε 100% ζημιά, όμως μας είπαν πως δεν δικαιούμαστε αποζημίωσης. Παλιότερα, με ειδικές αποφάσεις ο ΕΛΓΑ κάλυπτε και ακαρπίες από ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών στην ανθοφορία. Τότε ποιος ο λόγος να μας ζητούν ασφάλιστρα. Ας μας απαλλάξουν από αυτά, εάν δεν μπορούν να καλύψουν μία ζημιά. Για κάποια άλλα προϊόντα π.χ. εσπεριδοειδή ή ελιές τα ασφάλιστρα είναι 15 – 20 ευρώ το στρέμμα. Εμείς όμως για το κεράσι υποχρεούμαστε να καταβάλουμε 85 ευρώ/ στρέμμα… Είναι σαν να ασφαλίζουμε ένα όχημα, να πληρώνουμε ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο όμως να μην μας καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος΄΄…

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω παραγωγός έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έχει υποβάλει αίτηση και αναμένει επίσημη απάντηση από τον ΕΛΓΑ.
΄΄Εφόσον δεν μπορεί να μας αποζημιώσει, ζητούμε να μας απαλλάξει από την υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε χρόνο ασφάλιστρα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr