background img
banner
banner

Σε ετοιμότητα εν όψει εκλογών η Περιφέρεια

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ 281.095 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ομαλή διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 7 Ιουλίου. Συνολικά στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν 1.616 Εκλογικά Τμήματα και 7 Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 686.902 εκλογείς της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Π.Ε. Αχαΐας το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 281.095 εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα είναι 636, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας το εκλογικό σώμα αποτελείται από 236.918 και τα εκλογικά τμήματα είναι 561, ενώ στην Π.Ε. Ηλείας οι 168.889 εκλογείς θα ψηφίσουν σε 419 εκλογικά τμήματα.

Επίσης, 14.958 ετεροδημότες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε άλλες περιοχές όπου διαμένουν. Γι’ αυτούς θα λειτουργήσουν συνολικά 50 Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών σε όλη τη χώρα.

Ήδη προσωπικό 161 υπαλλήλων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί σε συνεργεία, προκειμένου αφενός να κάνουν έγκαιρα την κατανομή του εκλογικού υλικού (κάλπες, σάκους με εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια) αφετέρου να συντονίσουν την όλη διαδικασία έως και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η λειτουργία «Μάθε πού ψηφίζεις» (https://www.ypes.gr) επικαιροποιήθηκε περιλαμβάνοντας όλες τις νεότερες μεταβολές και τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία, προκειμένου να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για το πού ψηφίζουν την Κυριακή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr