background img
banner
banner

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την παιδεία απαντάει σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες

-Της ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ*-

Το πιο ασφαλές όχημα για να πάει μία χώρα μπροστά είναι η εκπαίδευσή της. Αυτό το όχημα στην Ελλάδα το έχουμε καταστήσει σαράβαλο με τις συνεχείς και άκριτες μεταρρυθμίσεις. Με την έλλειψη μιας ενιαίας εκπαιδευτικής πολιτικής που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της χώρας, ανεξαρτήτου οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου.
Το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει, σε κάθε μαθητή, όλα εκείνα τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να υλοποιήσει τα όνειρά του.

Τις ημέρες αυτές, στο πλαίσιο των περιοδειών μου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολλούς γονείς αλλά και νέα παιδιά. Από τη μία χάρηκα που τους άκουσα να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα μας διότι έδειξαν ότι τα ενδιαφέροντα των πολιτών δεν εστιάζονται μόνον σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά δεδομένα. Από την άλλη όμως λυπήθηκα όταν τους άκουσα να χαρακτηρίζουν το σχολείο, και κυρίως το Λύκειο, μία περιττή διαδικασία. Δεν τους αδικώ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ρόλος του λυκείου έχει μεταφερθεί στις φροντιστηριακές αίθουσες. Μετά τα Χριστούγεννα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου εξαφανίζονται από τα σχολεία. Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει την παραπάνω επισήμανση.
Δεν είναι όμως αυτό το σχολείο που θέλουμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σχολείο όταν οι απόφοιτοί του δεν κατέχουν το βασικό γνωστικό πεδίο. Οι συνεχείς αλλαγές στα προγράμματα με απαξίωση της ελληνικής γραμματείας και τα πειράματα στο μάθημα της ιστορίας έχουν ευτελίσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Και λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του και τον πολιτισμό του δεν έχει μέλλον. Δεν γνωρίζει τη ρίζα του και επομένως δεν ξέρει που πάει.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την παιδεία απαντάει σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες έχοντας στο επίκεντρό του την ουσιαστική παροχή γνώσης στους μαθητές, την παίδευσή τους και την μόρφωσή τους. Πρόκειται για πρόγραμμα που διαμορφώνει ένα σχολείο που ευνοεί την αριστεία δίνοντας όμως ίσες ευκαιρίες στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας. Ένα σχολείο με αξιολογημένο σύστημα, αξιολογημένους εκπαιδευτικούς και αξιολογημένα στελέχη. Μόνον έτσι το εκπαιδευτικό μας όχημα θα μπορέσει να μας οδηγήσει στην Ελλάδα της ανάπτυξης. Στην υπερήφανη Ελλάδα του αύριο.

*Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι Ιατρός – Ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr