background img
banner
banner

Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα και το πρωί στην Δ.Ε. Συμπολιτείας… | ΦΩΤΟ

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ -ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

Σε κινήσεις λίγο έως πολύ αναμενόμενες, καθ’ όλα κατακριτέες και κυρίως άκρως επικίνδυνες προχώρησαν δημότες χθες τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσα σε διάστημα λίγης ώρας, ξέσπασαν δεκαπέντε φωτιές σε διαφορετικά σημεία που είχαν συσσωρευτεί τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας… Πανόραμα, Ροδοδάφνη, Φασουλέικα, Λόγγο κ.ά. πέρασαν… δραματικές ώρες από φωτιές που οφείλονται καθαρά σε εμπρησμούς, με τις φλόγες να… φτάνουν μέχρι τις πόρτες των σπιτιών και να αποτρέπεται το κακό, χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι μέχρι πότε θα αντέχει η περιοχή όλο αυτό το βάρος και βέβαια τι θα γίνει εάν ενταθεί το φαινόμενο πυρκαγιών στα σημεία που βρίσκονται τα «βουνά» των απορριμμάτων τα οποία παραμένουν στους δρόμους παρά τις διαβεβαιώσεις…

«Κυνήγι» εστιών από τη 1.30 ως τις 6.15π.μ.…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου βρισκόταν επί ποδός όλη τη νύχτα και κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο εγκαίρως όλα τα μέτωπα.

Το κυνήγι των εστιών ξεκίνησε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες με τους άντρες της πυροσβεστικής του Αιγίου να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.
Εξαιτίας του αέρα που φυσούσε, ο κίνδυνος εξάπλωσης ήταν μεγάλος… Μάλιστα, στον οικισμό Φασουλέικα, η φωτιά που ξέσπασε σε «βουνό» σκουπιδιών που καταλάμβαναν τουλάχιστον 200 μέτρα (!) ξέφυγε με τις φλόγες να μπαίνουν σε αυλή σπιτιού. Ευτυχώς, η Πυροσβεστική την πρόλαβε και καταστράφηκαν μόνο λουλούδια και παρτέρια.

Η τελευταία κλήση που έλαβε η υπηρεσία ήταν στις 6.15 το πρωί για φωτιά και πάλι στα σκουπίδια…

Στις εστίες βρέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 3 αυτοκίνητα και 11 άνδρες, με την Π.Υ. Αιγίου να διενεργεί προανάκριση για τα αίτια τα οποία βέβαια είναι προφανή και έχουν να κάνουν με την αγανάκτηση του κόσμου από τα αμάζευτα σκουπίδια.

Βεβαίως, οι κίνδυνοι από τέτοιου είδους πυρκαγιές δεν σχετίζονται μόνο με την απειλή της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων αλλά και με την υγεία τους δεδομένου ότι τα αέρια που εκλύονται στην ατμόσφαιρα είναι… κίνδυνος θάνατος για την δημόσια υγεία…

Φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης

΄΄Η βραδυφλεγής υγειονομική βόμβα των απορριμμάτων, που παραμένουν αμάζευτα, ενεργοποιήθηκε. Για τις φωτιές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ευθύνονται κάτοικοι, αγνοώντας τους σοβαρούς κινδύνους από την πρόκληση ουσιών στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της καύσης απορριμμάτων΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι τα ακριβή αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας του. Ιδιαίτερα ανησυχητικές ήταν οι εκτιμήσεις του πάντως για τη συνέχεια. ΄΄Όσο δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, τόσο ο κίνδυνος πυρκαγιών μεγαλώνει. Πολύ φοβάμαι ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί… Το είχαμε πει στο Συντονιστικό και προς κάθε αρμόδιο΄΄, σχολίασε.

Χθες τη νύχτα όπως και σε άλλες περιπτώσεις τις προηγούμενες μέρες σε σχέση με τα σκουπίδια, Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλα τα περιστατικά χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που ήταν πλησίον των κάδων, αλλά και σε σπίτια.

Το αύριο ωστόσο ξεπροβάλλει ιδιαίτερα ανησυχητικό όσο ο εφιάλτης των απορριμμάτων παραμένει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr