background img
banner
banner

Συνέχιση λειτουργίας των παραρτημάτων Νηπιαγωγείων σε Ζήρια και Σελινούντα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Καμαρών στην Τ.Κ Ζήριας για το έτος 2019-20, καθώς και η συνέχιση λειτουργίας του παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου στην Τ.Κ Σελινούντα για το έτος 2019-20, γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην τελευταία συνεδρίασή του, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Είχε προηγηθεί έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας που ζητούσε γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου συνοδευόμενη σε (θετική περίπτωση) από βεβαίωση ανάληψης δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των δύο υπαρχόντων παραρτημάτων του Νηπιαγωγείου Ζήριας και του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου στην Τ.Κ Σελινούντα από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή και βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το από 13-5-2019 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Ενέργειες Προγραμματισμού του Εκπαιδευτικού έργου των Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2019-2020 -Προγραμματισμός λειτουργίας Ολoήμερου προγράμματος» και βάση του άρθρου 73 του Ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272/2006 Α), σύμφωνα με το οποίο σε περιοχές που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης νηπιαγωγείου μπορεί με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από εισήγηση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, να λειτουργήσει παράρτημα του πλησιέστερου προς αυτό νηπιαγωγείου».

Θετικές εισηγήσεις και επαρκής αριθμών μαθητών

Με δεδομένα τα αντίστοιχα έγγραφα του Νηπιαγωγείου Καμαρών, του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου, το έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης, την απόφαση της ΔΕΠ αλλά και τον ικανό αριθμό των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν από την λειτουργία των παραρτημάτων το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της συνέχισης για το σχολικό έτος 2019-2020 λειτουργίας του Παραρτήματος Νηπιαγωγείου Καμαρών στο πρώην Νηπιαγωγείο της Τ.Κ Ζήριας, το οποίο λειτουργεί από το σχολ. έτος 2017-2018 με την υπ’ αριθ. 379/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και β) την έγκριση της συνέχισης για το σχολικό έτος 2019-2020 λειτουργίας παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου στην Τ.Κ Σελινούντα, το οποίο λειτουργεί από το προηγούμενο σχολ. έτος με την υπ’ αριθ. 281/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο Δήμος Αιγιαλείας αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας των ανωτέρω παραρτημάτων και συγκεκριμένα τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες συντήρησης αυτών. (Οι εν λόγω δαπάνες θα βαρύνουν το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» μέσω της επιχορήγησης που θα λαμβάνει από τους Κ.Α.Π., η οποία εγγράφεται στο δημοτικό προϋπολογισμό οικ. έτους 2018.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr