background img
banner
banner

Στιγμές χαράς και ξενοιασιάς για 70 κατασκηνωτές

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα, όπου για 15η συνεχόμενη χρονιά άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει 70 περίπου κατασκηνωτές.

Με την ευλογία, την ακούραστη μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τού σεπτού Ποιμενάρχου κ. Αμβροσίου, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της 10ήμερης διαμονής τους να ζήσουν μοναδικές στιγμές έντονης ομαδικής ζωής, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, μουσικές βραδιές και πνευματικές ομιλίες. Μέσα από τις εκ-δηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας, της αγάπης, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Χαλάρωση αλλά και συμμετοχή στην πνευματική ζωή της Εκκλησίας

Σε αυτές τις 10 ημέρες τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, έκαναν βραδινό περίπατο στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στο πάρκο αναψυχής «Ιπποκάμηλος» (στα Σαγέικα Αχαΐας), ενώ μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα πνευματικά από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιο Σπανό και να «καθαρθούν» μέσα από το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, εκφράζοντας πιο βαθιές και σύνθετες πνευματικές αναζητήσεις.

Για την άρτια και άψογη οργάνωση – λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη (Ομαδάρχες και Βοηθοί Ομαδαρχών), υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για τη νεότητα του πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, Αρχηγού της Κατασκήνωσης, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, αποδίδοντας καρποφόρο έργο και κερδίζοντας τις καρδιές και τη φιλία των μικρών κατασκηνωτών.

Όμορφη γιορτή στο κλείσιμο

Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκη, του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Σπανού, ιερέων και των γονέων των παιδιών, η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε το απόγευμα της Παρασκευής με μια εξαιρετική γιορτή, κατά την οποία οι μικροί φίλοι είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ένα πλούσιο, πρωτότυπο και καλοδουλεμένο δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια, χορούς, παιχνίδια και σκετς, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελος και υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης, αφού μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Μητροπολίτου, συνεχάρη τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό Δαμιανό Σταυρίδη, τα Στελέχη Νικόλαο Καραμάνο, Στέφανο Σγουραδίτη, Γεώργιο Μπαχά, Θεοφάνη Μπαχά, Λουκά Τσουρέκη, Κωνσταντίνο Παπαδημητρόπουλο και Ανδρέα Τσαουσάι, τους Ομαδάρχες Ανδρέα Φειδάκη, Δαμιανό Σταυρίδη, Παναγιώτη Λουκόπουλο, Νικόλαο Ταρσινό, Ιωάννη Μουρκάκη, Νεκτάριο Μποτίνη και Ηλία Ρόζο, τους Βοηθούς Ομαδαρχών Δημήτριο Λιακόπουλο, Νικόλαο Τρωγιάνο και Αλέξιο Χαρδαλούπα, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων κ. Νικόλαο Ραζή, τις μαγείρισσες κ. Χριστίνα Λιακοπούλου, κ. Κωνσταντίνα Λυκουριώτη και κ. Παναγιώτα Φιλιππακοπούλου, την καθαρίστρια κ. Θεοδώρα Καραμούζη, τον κ. Παναγιώτη Νικολουτσόπουλο και φυσικά τους κατασκηνωτές για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους σε όλες τις δραστηριότητες. Παράλληλα, ανέλυσε το πρωταρχικό θέμα και το όνομα «Κιβωτός σωτηρίας» που δόθηκε στη φετινή κατασκήνωση, ενώ, απευθύνοντας λόγια πατρικά και εμπνευσμένα προς τους κατασκηνωτές, τους κάλεσε να μεταλαμπαδεύσουν και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα που απο-κόμισαν από την κατασκήνωση. Τέλος, απευθυνόμενος στους γονείς, τους επαίνεσε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν στην αγκαλιά τής Εκκλησίας.

Έμφαση στην κατήχηση και την νεανική κίνηση

Από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο για το ανύστακτο ενδιαφέρον, την έκδηλη αγάπη του και για τη σημαντική αυτή ευκαιρία που παρέχει προς τα παιδιά όλων των ηλικιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επικεντρώθηκε στο σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο που επιτελείται κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης. «Η κατασκήνωση είναι μια περίοδος μικρής πνευματικής άθλησης, όπου επιτελείται ένα θεάρεστο έργο. Θέλω να γνωρίζετε ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της κατασκήνωσης.
Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην κατασκηνωτική ζωή ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική αλλά και ευρύτερη Νεανική Κίνηση της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.