background img
banner
banner

Αναμόρφωση προϋπολογισμού για τα έξοδα της μεταφοράς απορριμμάτων

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι (2.00) το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ανάμεσα σε αυτά και η έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του φορέα που διαχειρίζεται την λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Κοζάνης, για το μείζον θέμα των απορριμμάτων.

Σκοπός είναι η άμεση ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αιγιαλείας από τη συσσώρευση μεγάλων όγκων αστικών στερεών απορριμμάτων στους δρόμους και σε κοινόχρηστους χώρους, με κίνδυνο λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών για την υγεία των δημοτών.

Για το λόγο αυτό απαιτείται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την άμεση διάθεση των σύμμεικτων αστικών και προσομοιωμένων προς αυτά στερεών αποβλήτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής: Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, που α-φορά το 50% της συνολικής επιχορήγησης για το Πρόγραμμα «ΦΙ-ΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά «επιχορήγηση για αδέσποτα». Έγκριση όγδοης (8ης) αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Αιγιαλείας, οικονομικού έτους 2019. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.), για τη διάθεση των σύμμεικτων αστικών και προσομοιωμένων προς αυτά στερεών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας. Έγκριση δεύτερης (2ης) παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς στην περιοχή του ΕΚΑ ΜΕ Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας».
Έγκριση πρώτου (1ου) Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: «Κατασκευή έργων οδοποιίας Δ.Ε. Αιγίου». Εκμίσθωση κοινοχρήστου χώρου στην Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων Δήμου Αιγιαλείας. (Απόφαση Ε.Π.Ζ. αριθ.51/2019). Στην αίτηση του κ. Αναστασίου Βάκρινου προκειμένου να πιστοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ότι η επιχείρησή του δεν αποτελεί πηγή όχλησης για το περιβάλλον και την κατοικία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr