background img
banner
banner

Απολογισμός Παναγόπουλου πριν παραδώσει τα ‘‘κλειδιά’’

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Είσαι πολύ νέος ακόμα και πρέπει να συνεχίσεις με τα δημοτικά” είπε ο Θεοδωρακόπουλος στον Παναγόπουλο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώτου δημάρχου Αιγιάλειας. Ο διάδοχός του, κούνησε το κεφάλι θέλοντας με τον τρόπο του να πει πως δύσκολα θα ανακατευτεί και πάλι, ωστόσο πριν αποχωρήσει έκανε το δικό του απολογισμό, επιλέγοντας να δώσει χθες στη δημοσιότητα το έργο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης αλλά και στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου.

Όπως αναφέρει ο απερχόμενος δήμαρχος, από το 2014 μέχρι σήμερα, η Δ.Ε.Υ.Α Αιγιαλείας έχει υλοποιήσει αθόρυβα μια σειρά από σημαντικά έργα ύδρευσης που αναβάθμισαν αισθητά την ποσότητα και την ποιότητα στην υδροδότηση του Δήμου Αιγιαλείας.

Η Δημοτική Επιχείρηση εκτελεί και έχει στο πρόγραμμά της να ολοκληρώσει έργα περί τα 70 εκ. ευρώ, όπως τα δίκτυα αποχέτευσης, το διυλιστήριο νερού στον Σελινούντα, την επισκευή υδατόπυργων, την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε πυρόπληκτα χωριά, την τηλε-ανίχνευση διαρροών νερού, το αποχετευτικό δίκτυο στην Κορίνθου κ.α.

Το κοινωνικό έργο της πενταετίας

Επίσης, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, και Πολιτισμού του δήμου, αρμόδιο για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής προστασίας των δημοτών στην περιοχή της Αιγιάλειας, στήριξαν μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων και ήταν δίπλα στο συνάνθρωπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άτομα και οικογένειας του δήμου που βιώναν οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Για τον σκοπό αυτό,από 01/09/2014 μέχρι 31/08/2019, έγιναν τα εξής: Εκδόθηκαν 1.220 αποφάσεις οικονομικής αδυναμίας για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον έγιναν: Διενέργειες Κοινωνικής έρευνας για οικονομική βοήθεια σε 275 περιπτώσεις, Διενέργειες Κοινωνικής έρευνα για τις ανάγκες του ΚΕΑ (αστεγίες). Έντεκα εκθέσεις Κοινωνική έρευνας σε οικογένειες του Δήμου κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας. Σύνταξη σχεδίων δράσης κατ έτος για την προστασία αστέγων σε έκτακτες καιρικές συνθήκες. Προσφορά σε συνεργασία με την οργάνωση Μπορούμε και S/M ΑΒ, «καλαθίου αγάπης» για 30 συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα, 2015/2016/2017/2018 και καθημερινή συνεργασία με το S/M ΑΒ με προσφορά έτοιμου φαγητού και κοντόληκτων προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων. Φροντίδα για την παροχή δεκατιανού σε σχολεία της Α/βαθμιας & Β/βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου καθημερινά σε περίπου 150 μαθητές στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου.

Επανασύνδεση ρεύματος 24 οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Ανάληψη της αρμοδιότητας των Προνοιακών Επιδομάτων από 1/1/2017 έως τον 3ο του 2019 με 780 δικαιούχους. Η Υπηρεσία πλέον μετά την μεταφορά των επιδομάτων στον ΟΠΕΚΑ είναι στην αναζήτηση των αχρεωστήτων. Αδειοδότηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών το 2018 ενώ ασκεί τον έλεγχο των Δημοτικών και Ιδιωτικών Σταθμών του Δήμου. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνονται συμμετοχή σε προγράμματα, η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, το ΚΕΑ, το Επίδομα στέγασης, και η λειτουργία των δομών: Κοινωνικό Φροντιστήριο με τμήματα Γυμνασίου –Λυκείου και συμμετοχή μαθητών και συμμετοχή περίπου 20 εθελοντών καθηγητών. Κοινωνικό Φαρμακείο 50 ωφελούμενοι, Δημοτική Ιματιοθήκη: 15-20 ωφελούμενοι, Τράπεζα τροφίμων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και την προσφορά τροφίμων σε 150 ωφελούμενους του Δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr