background img
banner
banner

Βάζουν… ξανά μπροστά το αίτημα για Επιχειρηματικό Πάρκο

ΑΙΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η Π.Α.Ε.Κ. ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ- ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΕ ΓΙΑ 88 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Η μελέτη – έρευνα που καταγράφει το πλήθος, το μέγεθος και το είδος των Επιχειρηματικών Πάρκων που πρέπει να αναπτυχθούν έγινε γνωστή στους αρμόδιους υπουργούς από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση επαναφέρει την αναγκαιότητα δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην Αιγιάλεια, προτιθέμενη να θέσει το αίτημα στον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Συγκεκριμένα, μελέτη με αντικείμενο το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων 2018-2040» απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, καθώς και στους υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσο, Βιομηχανίας Ν. Παπαθανάση, Χωροταξίας Δ. Οικονόμου και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη.

Στη μελέτη – έρευνα, που εκπονήθηκε από την ReDePlan AE Consultants, για λογαριασμό της ΚΕΕ, καταγράφεται το πλήθος, το μέγεθος και το είδος των Επιχειρηματικών Πάρκων που πρέπει να αναπτυχθούν στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτά αξιολογήθηκαν με βάση κριτήρια και στοιχεία χωροταξίας και οικονομικής βιωσιμότητας, καθ’ υπόδειξη των επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο τεχνικό, οικονομικό και χρονικό Πρόγραμμα Υλοποίησης Επιχειρηματικών Πάρκων. Στο πλαίσιο της Μελέτης έχουν επιλεγεί 88 περιοχές στην Ελληνική Επικράτεια, για οργάνωση – πολεοδόμηση. 55 εξ αυτών είναι άτυπες συγκεντρώσεις και προορίζονται για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Εξυγίανσης, ενώ προτείνονται 33 Επιχειρηματικά Πάρκα σε αδόμητες εκτάσεις. Ο προϋπολογισμός του Εθνικού Σχεδίου ανέρχεται στα 730 εκ. ευρώ (δημόσια και ιδιωτική συμμετοχή) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης διαρκεί έως το 2040. Για την υλοποίηση του, εφόσον εξασφαλιστεί η αναγκαία πολιτική βούληση και η συγχρηματοδότηση, απαιτείται δημόσια δαπάνη ύψους 12 εκ. ευρώ το χρόνο μόνο, μέχρι το 2040.

Ένας οργανωμένος παραγωγικός χώρος που θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις

Την πρόθεση της Π.Α.Ε.Κ. να επαναφέρει το θέμα δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην Αιγιάλεια, έκανε γνωστή στην «Π» ο επικεφαλής της Κίνησης, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, τονίζοντας πως σκοπεύει να το συζητήσει με τον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας. ΄΄Είναι ένα πάγιο αίτημα της Π.Α.Ε.Κ. και ένα προσωπικό όραμα, το οποίο έχουμε συζητήσει με όλους τους δημάρχους. Από όλους δε καταγράψαμε θετική βούληση ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Δεν λέμε ότι το εγχείρημα είναι εύκολο. Δεν μιλάμε για κάτι απλό και πρόχειρο αλλά ούτε και για «γκέτο» επιχειρήσεων. Θέλουμε ένα υγιές επιχειρηματικό πάρκο που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και βοηθήσει τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Με τις απαραίτητες υποδομές, με διοικητήριο με πυροσβεστικό σταθμό, ανακύκλωση, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις΄΄, επισήμανε ο κ. Τηλιγάδης.

Ανέφερε ακόμη πως σε αυτό θα συγκεντρωθούν οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο χωρίς περιορισμούς και δίχως να χρειάζεται διαρκής ανανέωση αδειών.
Να σημειωθεί ότι η Π.Α.Ε.Κ. προτίθεται να κινηθεί δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνοντας μάλιστα και ένα συνέδριο μέσα στο φθινόπωρο στο Αίγιο, με θέμα τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου!


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr