background img
banner
banner

Γέμισε η Αιγιάλεια αδέσποτα…

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ…

Όσο η Αιγιάλεια γεμίζει παραθεριστές, τόσο πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα σκυλιά στο δρόμο από ασυνείδητους που τα εγκαταλείπουν, γεγονός που οξύνει το τεράστιο πρόβλημα… Την ίδια στιγμή, προβληματισμό πρέπει να προκαλεί η δήλωση των ανθρώπων του Φιλοζωικού Συλλόγου ότι αδυνατούν να περιθάλψουν άλλα αδέσποτα καθώς οι οφειλές προς κτηνιάτρους έχουν «πνίξει» το Σύλλογο, τη στιγμή που τα κονδύλια που διαθέτει ο δήμος είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα…

Τα κατά τόπους παράπονα πολιτών πληθαίνουν, οι αγέλες των σκυλιών πολλαπλασιάζονται και η όποια μέριμνα προέρχεται αποκλειστικά από τους εθελοντές του Φιλοζωικού… Όπως εξήγησε στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Σία Σοφιανοπούλου, ΄΄ο Σύλλογός μας έχει περιέλθει σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω της ιδιαίτερης αύξησης των περιστατικών που χρήζουν κτηνιατρικής βοήθειας (ορθοπεδικά χειρουργεία, ασθένειες, καλαζάρ, ψώρα, ασιτίες, εμβόλια, δεκάδες ανήμπορα κουτάβια κ.λπ.). Όλα αυτά τα επωμίζεται οικονομικά εξ ολοκλήρου ο Φιλοζωικός Σύλλογος και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, χωρίς ουδέποτε να λαμβάνει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την ευρύτερη Πολιτεία ή το Δήμο -παρόλο που είναι δική τους η ευθύνη σύμφωνα με το νόμο-, ούτε καν αυτή τη μικρή ή μεγάλη χορηγία που κατά καιρούς δίνει ο Δήμος στους διάφορους συλλόγους, όπως πολιτιστικούς-αθλητικούς κ.λπ.΄΄.

Οφειλές 21.000 ευρώ  σε κτηνιάτρους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει φτάσει στην πολύ άσχημη και αδιαχείριστη πλέον κατάσταση να οφείλει σε κτηνιάτρους τεράστια ποσά. Συγκεκριμένα, στην Ελένη Μπουρδάκου 10.000 (αυτή την περίοδο μόνο έχει 3 περιστατικά την εβδομάδα μέσο όρο) και άλλα 11.000 στον Μιχάλη Παπαδημητρίου, από διάφορες νοσηλείες ή ασθένειες, υποσιτισμένα ζώα, εμβόλια, αντιπαρασιτικά, αντιβιώσεις κ.λπ. ΄΄Όλα αυτά βεβαίως τα εξυπηρετούμε εμείς, οι 5-6 άνθρωποι του Φιλοζωικού, με τα δικά μας μεταφορικά μέσα, εις βάρος της εργασίας μας, της οικογένειάς μας, της προσωπικής μας ξεκούρασης΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του συλλόγου, όπου εκφράζεται και πικρία γιατί η τοπική κοινωνία ξεχνά ότι τα μέλη του Συλλόγου είναι εθελοντές όπως όλοι οι φιλόζωοι και τίποτα παραπάνω.

Από τους ανθρώπους του Συλλόγου ξεκαθαρίζεται πως δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν πλέον όλα αυτά τα περιστατικά χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, ζητώντας ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. ΄΄Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο τώρα είναι η μέγιστη ανάγκη που θα πρέπει να το στηρίξετε, διαφορετικά για ένα μεγάλο διάστημα θα πρέπει να μην εξυπηρετήσουμε κανένα περιστατικό, μέχρι οι οφειλές μας να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, δηλαδή τις 10.000.

Συνεπώς από σήμερα παύουμε να αναλαμβάνουμε οποιοδήποτε άλλο περιστατικό. Αν για κάθε τηλεφώνημα ή μήνυμα που δεχόμαστε, που μας ενημερώνει για κάποιο ζώο σε ανάγκη με την δήλωση από την άλλη άκρη ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ενημερώσει, δινόταν ένα ευρώ, θα είχαμε καλύψει τις οφειλές μας και θα έμεναν και χρήματα για επιπλέον δράσεις΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν το Σύλλογο, μπορούν καταθέτοντας χρήματα στον εξής λογαριασμό: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με IBAN GR50 0172 5130 0055 1308 9073 133 , στην Τράπεζα Πειραιώς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr