background img
banner
banner

Δημοπρατείται μέσα στον Αύγουστο το νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στον… αέρα βγαίνει εντός του Αυγούστου ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου, προς ικανοποίηση των ανθρώπων του Κέντρου αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Άλλωστε, το Ε.Κ.Α.ΜΕ. αποτελεί… μέριμνα των Αιγιαλέων, χρόνια τώρα, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελείται στις τάξεις του… Ήδη, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έχει καθορίσει τους όρους διακήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες». Ως γνωστόν, κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας – συντήρησης είναι το «Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α.» Αιγίου και δικαιούχος υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, με βάση την από τον Μάρτιο του 2018 Προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί. Διευθύνουσα ή επιβλέπουσα υπηρεσία για το έργο θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και αρμόδιο το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας 3.490.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», (εμπεριέχεται ως υποέργο στην Πράξη με τίτλο «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες» που εντάχθηκε στο Ε.Π. με την υπ’ αρίθμ. 378/24-01-20019 απόφαση ένταξης της Ε.Υ.Δ.Ε.Π./Π.Δ.Ε.).

Τι θα κατασκευαστεί

Πρόκειται να κατασκευαστεί μία νέα κτιριακή μονάδα για την λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ειδικού Κέντρου επιφανείας 7.021,11 μ2 στη θέση «Ροκά» περιοχής Αγίας Κυριακής Αιγίου, σε μικρή απόσταση νότια του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Αιγίου, με πρόσωπο επί της οδού Κλεισούρας. Προβλέπεται η πλήρης κατασκευή του κτιρίου Α «Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας», το οποίο είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198,75 μ2, με υπόγειο ίσου εμβαδού και η κατασκευή του κτιρίου Β «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» το οποίο είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 197,93 μ2, χωρίς υπόγειο. Επιπλέον, η εκτέλεση των εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, σε όλο τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 18 ημερολογιακούς μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
΄΄Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι, έχουμε εντολή δημοπράτησης και πιστεύουμε μέσα στον Αύγουστο να δημοπρατηθεί το έργο΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης, κάνοντας γνωστό ότι η μικρή καθυστέρηση που προέκυψε είχε να κάνει με νέα μελέτη για την κεντρική μονάδα ψύξης – θέρμανσης ούτως ώστε να γίνει σύγχρονων προδιαγραφών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr