background img
banner
banner

“Κλείδωσε” το σχήμα της νέας διακυβέρνησης

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

Το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο χώρο του Πολύκεντρου πλησίον της πρώην Χαρτοποιίας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Το νέο συμβούλιο, όπως αυτό προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, θα έχει θητεία από την 1/9/2019 έως την 31/12/2023, με πρωταγωνιστή βεβαίως το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Το προηγούμενο διάστημα, την επικαιρότητα μονοπώλησε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τώρα τη “σκυτάλη” παίρνει ο ορισμός των αντιδημάρχων και προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Αιγιαλείας.

Από τη στιγμή που ο Καλογερόπουλος κέρδισε τις εκλογές στο β’ γύρο, απέναντι στον Χρήστο Γούτο, φάνηκε πως ήταν η Βάσω Ψυχράμη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα, έτσι θα είχε λόγο και ρόλο στη νέα διακυβέρνηση.

Εξάλλου, η απλή αναλογική με την οποία έγιναν οι εκλογές του Μαΐου, δεν άφηνε περιθώρια για μοναχικές πορείες, με δεδομένο ότι η παράταξη “Αιγιάλεια Τώρα”, που καλείται να διοικήσει το δήμο, έχει μόλις 10 έδρες από τις 33 του συμβουλίου Αιγιάλειας. Έτσι, η σύμπραξη με την “Ποιοτική Αιγιάλεια” πού κέρδισε 7 έδρες, έμοιαζε αναπόφευκτη και έδινε πλειοψηφία στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο, οι αλλαγές στον νόμο του “Κλεισθένη” για την αυτοδιοίκηση, που προώθησε η νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενίσχυσαν τον δήμαρχο που πλέον έχει έτσι κι αλλιώς πλειοψηφία στις δύο πιο σημαντικές Επιτροπές του δήμου.

Η παράταξη του δημάρχου, θα έχει τον πρώτο λόγο στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, “παρακάμπτοντας” έτσι το δημοτικό συμβούλιο που είναι το Ανώτατο Όργανο άσκησης διοίκησης μέχρι σήμερα στο δήμο.

Παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, θέλοντας να έχει και τη δεδηλωμένη στο δημοτικό συμβούλιο, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε συναντήσεις, τόσο με την επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη, όσο και με τον επικεφαλής της παράταξης “Αιγιαλέων Πόλις Νέα Πορεία” Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, προκειμένου να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση στη διοίκηση του δήμου, εξασφαλίζοντας έτσι τον αριθμό 18 στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που τον κάνει απόλυτο κυρίαρχο στη λήψη των αποφάσεων για να υλοποιήσει το πρόγραμμά που συμφώνησε με τους άλλους δύο επικεφαλής.

Ο Γιώργος Ντίνος για πρόεδρος

Με αυτά τα δεδομένα, συνεδρίασε χθες το πρωί η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου, προκειμένου να ενημερωθούν οι σύμβουλοι από τον αρχηγό τους, για τα αποτελέσματα των επαφών του με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του protionline.gr, ο νέος δήμαρχος αναμένεται να ορίσει με την ανάληψη των καθηκόντων του έξι αντιδημάρχους, τρεις από τη δική του παράταξη και τρεις από την παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος “κρατάει” τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΝΠΔΔ, Λιμενικό, ΔΗΚΕΠΑ, ΔΕΥΑ) εκτός από την Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, την προεδρία της οποίας αναμένεται να καταλάβει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και την Επιτροπή Α\θμιας Εκπαίδευσης με την προεδρία να πηγαίνει στην “Ποιοτική Αιγιάλεια”.

Έτσι αναμένεται να στελεχωθεί η διοικητική πυραμίδα της δημαρχίας Καλογερόπουλου, με το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, για να εκλεγεί το προεδρείο του, για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο Γιώργος Ντίνος, με τη θέση του αντιπροέδρου να πηγαίνει στην παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο” του Χρήστου Γούτου και τη θέση του Γραμματέα να καταλαμβάνει σύμβουλος της “Ποιοτικής Αιγιάλειας”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr