background img
banner
banner

Οινοξένεια 2019 – «Η δική μας θάλασσα»

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΟΥΝ!

Τα Οινοξένεια “Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας” επιστρέφουν για έβδομη χρονιά και είναι αφιερωμένα στην πολύπλευρη επίδραση του Κορινθιακού κόλπου στο κλίμα, στην μορφολογία, στην ιστορία και στην γαστρονομία της Αιγιάλειας. Το φετινό ταξίδι των Οινοξενείων θα διαρκέσει από τις 18 έως και τις 30 Αυγούστου, με καθημερινές εκδηλώσεις που συνδέουν την τοπική γαστρονομία και τους οίνους μαζί με τον πολιτισμό και φόντο τα υπέροχα τοπία της Αιγιάλειας.

Ο Κορινθιακός κόλπος είναι μια από τις τρεις πιο ενδιαφέρουσες, από γεωλογική άποψη, περιοχές του κόσμου. Ανακηρύχθηκε πρόσφατα ζώνη Natura. Είναι η «Δική μας Θάλασσα»  που διαμόρφωσε τις αμπελουργικές πλευρές της Αιγιάλειας, τα υπέροχα τοπία της, την ιστορία της (αχαϊκός αποικισμός) την τοπική παράκτια γαστρονομία της που συμπληρώθηκε με τον εισαγόμενο παστό μπακαλιάρο, ιδίως στην ορεινή περιοχή.

Σήμερα καλείται να ενοποιήσει τουριστικά όλο του τον περίγυρο καθώς επίσης να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα και μεγάλη οικολογική αξία που έχει( σημαντική περιοχή για τα θαλάσσια θηλαστικά κ.ά.). Η Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας μαζί με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, με τη συμμετοχή οχτώ οινοποιείων, εννέα εστιατορίων και δέκα ξενώνων, πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων της περιοχής, ετοιμάζουν μια ανεπανάληπτη γιορτή.

Έναρξη στις 18 Αυγούστου

Στις 18 Αυγούστου η παραλία του Αιγίου θα βάλει τα καλά της και θα υποδεχθεί το θεσμό των Οινοξενείων, αρχικά με ενδιαφέροντα δρώμενα στην πλατεία Πέστουμ –Ποσειδωνίας, σε μια βραδιά που θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Ρούφας και κατόπιν στο Νέο Λιμάνι Αιγίου με μεγάλη συναυλία του  Σωκράτη Μάλαμα.

Οι εκδηλώσεις των οινοποιείων έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με τη συμμετοχή των:  Αμπελώνων RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Cavino, Οινοποιείο Κανακάρη, Οινοποιείο Κιντώνη, Οινοποιείο Κροκιδά, Οινοφόρος (Rouvalis Winery), Τετράμυθος. Η διημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «ΑΡΙΩΝ», στις 23 και 24 Αυγούστου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και θα πραγματοποιηθεί και στην «απέναντι ακτή» του Κορινθιακού Κόλπου με τη συμμετοχή του Δήμου Δωρίδος και με έντονο το συμβολικό χαρακτήρα.

Η ανακάλυψη του ιερού του «Ελικώνειου Ποσειδώνα» στα Νικολέϊκα Αιγιαλείας θα αποτελέσει το θέμα μιας πολύ σημαντικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου με στόχο την ανάδειξη της αρχαιολογικού χώρου.

«Γευστικά Ταιριάσματα»

Πλήθος εκδηλώσεων με έντονο το στοιχείο της γευσιγνωσίας οίνου και της τοπικής γαστρονομίας  της θάλασσας θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τα «Γευστικά Ταιριάσματα» επιστρέφουν με τη «σύμπραξη» εστιατορίων και οινοποιείων, σε εκδηλώσεις που τα οινοποιεία θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες ετικέτες σε συνδυασμό με τις συνταγές που θα έχουν ετοιμάσει τα εστιατόρια.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» θα φιλοξενήσει την καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των Οινοξενείων με γευσιγνωσία οίνου καθώς και με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Του Κρασίου και της Θάλασσας» με τη συμμετοχή του Χορευτικού Όμιλου Αιγίου.

Για άλλη μια χρονιά τα Οινοξένεια υπόσχονται ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 18/8: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2019», ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ Έναρξη [20:00] ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ – PAESTUM Καλωσόρισμα και χαιρετισμοί. Κήρυξη έναρξης των εκδηλώσεων Οινοξένεια 2019. Δράσεις: Γιορτάζουμε τον Κορινθιακό με ζωντανή μαγειρική από σεφ ενώ απολαμβάνουμε τις εκπλήξεις στη στεριά αλλά και θάλασσα… Τη βραδιά παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιώργος Ρούφας.

Συναυλία [22:00] ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ Σωκράτης Μάλαμας. Ο Σωκράτης υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερό του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι.

19/8: The W – party [20:30] ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗ – ΚΥΒΟΣ. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ Εκδήλωση: Τα Οινοξένεια 2019 είναι αφιερωμένα στην θάλασσα και στο Κορινθιακό κόλπο. Στην φετινή μας εκδήλωση συνδυάζουμε λοιπόν, αρμονικά τις μεσογειακές γεύσεις, το κρασί και τη θάλασσα. Με χαλαρή διάθεση και ποιοτική ζωντανή μουσική από τη μπάντα του Σταύρου Ναθαναήλ. Με άνεση χρόνου και χώρου, δίπλα στο κύμα, ανακαλύπτουμε και δοκιμάζουμε τα κρασιά μας, τα συνδυάζουμε με αντίστοιχα πιάτα, συζητάμε τα χαρακτηριστικά και τις εσοδείες και μαθαίνουμε τις ιστορίες τους. Μια δροσερή έκπληξη θα μας περιμένει στη διάρκεια της εκδήλωσης καθώς δυο από τις ετικέτες μας θα αποτελέσουν τη βάση για αντίστοιχα υπέροχα καλοκαιρινά κοκτέιλ. Σας περιμένουμε σε ένα Οινικό, καλοκαιρινό party! Διοργάνωση εκδήλωσης: Οινοποιείο Κανακάρη.

Γευστικές δοκιμές και μουσικές

20/8: Γευστικά ταιριάσματα: «(13:30) ΔΕΙΠΝΗΤΗΡΙΟΝ-ΕΣΘΙΤΗΡΙΟΝ «ΕΠΡΕΠΕ». ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ. Εκδήλωση: Συνδυαστική εκδήλωση Εστιατορίου Έπρεπε και του Οινοποιείου Αμπελώνες Ρίρα. Παρουσίαση οίνων του Οινοποιείου Αμπελώνες Ρίρα. Γευστική δοκιμή και ταίριασμα κρασιών με πιάτα και συνταγές του εστιατορίου Έπρεπε. Απόλαυση πιάτων και κρασιών σε ειδικές τιμές για την ημέρα.

“Παίξω με το σταφύλι” (20:00) ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ 121, ΑΙΓΙΟ. Ξενάγηση στην Αχαιών Οινοποιητική, για τους συνοδούς και τους οινόφιλους & γευστική δοκιμή όλων των παραγόμενων οίνων. Ένα δρώμενο αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, όπου με διαδραστικές μεθόδους θα μάθουν τα μυστικά του αμπελουργού & του οινοποιού, από την τελειόφοιτη χημικό Σταματοπούλου Ελευθερία. Διοργάνωση εκδήλωσης: Αχαιών Οινοποιητική.

21/8: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑ (20:30) ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΡΟΚΙΔΑ, ΑΚΡΑΤΑ. Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί σε μια μοναδική μουσική βραδιά τα 60 χρόνια από την ίδρυση μας. Ξενάγηση: Ξενάγηση και ενημέρωση στο οινοποιείο. Γευσιγνωσία νέων οίνων του Οινοποιείου Κροκιδά. Γεύσεις και φαγητό finger food στον υπαίθριο χώρο του οινοποιείου. Ζωντανή μουσική με ελληνικό χρώμα Διοργάνωση εκδήλωσης: Οινοποιείο Κροκιδά.

22/8: Δοκιμάζουμε και φτιάχνουμε το δικό μας κρασί. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ». Οινογευσία [18:00 -19:00] Συγκριτική δοκιμή βιολογικής και φυσικής οινοποίησης 4 οίνων, της ιδίας ποικιλίας και εσοδείας (28 διαθέσιμες θέσεις). Γίνε Master Blender.

[19:30 – 20:30] Φτιάξε το καλύτερο δυνατό χαρμάνι 4 λευκών οίνων διαφορετικών ποικιλιών. Ο δημιουργός του χαρμανιού με την κορυφαία βαθμολογία θα παραλάβει μια φιάλη magnum (l,5 It) της δημιουργίας του (20 διαθέσιμες θέσεις). Παρουσίαση των οίνων και αξιολόγηση των χαρμανιών από τους οινολόγους του κτήματος Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο & Μελιτινή Ξενάκη. Και στις 2 θεματικές θα υπάρξει σύντομο προπαρασκευαστικό σεμινάριο εισαγωγής στην οινογευσία, από την οινολόγο του κτήματος Μελιτινή Ξενάκη. Για την συμμετοχή απαιτείται κράτηση, δήλωση συμμετοχών στο τηλ. 2691097500. Επίσκεψη κατά την διάρκεια της 22ας Αυγούστου 09.00-15.00 και 18.00-21.00 και καθ’ όλη την διάρκεια των Οινοξενείων. 09.00-15.00 καθημερινές, 10.00-18.00 Σαββατοκύριακα, θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές στον χώρο του Οινοποιείου.

Στο επίκεντρο ο Κορινθιακός

23/8:Η Θάλασσα που μας ενώνει. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΒΑΛΙΜΗΤΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ. [19:00] Με οίνους των πλαγιών Αιγιαλείας Εκδήλωση. [20:00] Τα Οινοξένεια αγκαλιάζουν τον Κορινθιακό Κόλπο και συναντούν τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ορθολογική Ανάπτυξη Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ», σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη τεράστια σημασία του. «Λίγα μέρη στο κόσμο συνδυάζουν σε μια σπιθαμή τόπο την μεγαλοπρέπεια με την κομψότητα. Εδώ ζευγαρώνει η κλασσική ομορφιά των βασικών γραμμών με την απερίγραπτη χάρη των λεπτομερειών». (L. Salvator 1874). Ομιλητές: Δρ. Γιώργος Μπόλιας Αναπλ. Καθηγητής Χαροκόπειος Σχολή, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού. Σταμάτης Χαλβατζής, Πρόεδρος ΣΠΟΑΚ Αφιέρωμα: Παραδοσιακοί αλιείς του Κορινθιακού. «Ο ψαράς γνωρίζει τη θάλασσα μπροστά στο λιμάνι του όπως ο αγρότης τη γη του χωριού του». (F. Braudel). Βραβεύσεις για τον Κορινθιακό: Ηρώ Τσιμπρή / Γεν. Δ/ντρια-Συντονίστρια ΤΠ CLLD/LEADER, ΑΧΑΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. «Ανοίγοντας τα πανιά της Ανάπτυξης στην Αχαΐα: Συνεργασίες στο Μπλε» – Δράσεις και Συνεργασίες της ΑΧΑΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 του Νομού Αχαΐας. Φρέσκα ψάρια του Κορινθιακού μαγειρεύουν ζωντανά οι κ.κ. Ελένη Τσαγρή και Έφη Αποστολοπούλου. Μουσική, τραγούδια για τη θάλασσα: «Ταξιδεύοντας με τον άνεμο».

24/8: Η θάλασσα που ενώνει ΙΙ. [11:00] ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Ταξίδι. [09:30] Ταξιδεύουμε στην απέναντι ακτή της Στερεάς Ελλάδας και συναντάμε τους «απέναντι» αναβιώνοντας τη θαλάσσια διαδρομή από το Λιμάνι του Αίγιου μετ’ επιστροφής, για μια ημέρα. «Στον Κορινθιακό κόλπο εντυπωσιακή είναι η διαφορά του χαρακτήρα ανάμεσα στις δύο αντικρινές ακτές που συνδέει…». (L.Salvador 1874). Δράσεις: [09:30] Λιμάνι Αίγιου: Αναχώρηση για Άγιο Νικόλαο Εν πλω ενημέρωση για την οικολογική αξία του Κορινθιακού. Παρατήρηση άγριας ζωής. [11:00] Άφιξη Άγιος Νικόλαος, Δήμος Δωρίδας [11:00 -12:00] Καλωσόρισμα από Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γεώργιο Καπεντζώνη στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και συνοπτική επανάληψη της θεματολογίας της προηγούμενης μέρας.

Αφιέρωμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κορινθιακού Γεύσεις. [12:00 -14:00] Οίνοι και πιάτα του Κορινθιακού στη Δωρίδα. Εμπειρία Οινοποίησης. [17:30] ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ, ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ. Εκδήλωση. Ζωντανή λευκή-ερυθρή οινοποίηση σε εργοστασιακή κλίμακα. Κάνουμε τη δουλειά μας μπροστά σας και ξεδιπλώνουμε όλα τα μυστικά δύο οινοποιήσεων διαφορετικών ειδών και χρωμάτων. Πίνουμε “φρεσκοστυμμένο» χυμό σταφυλιού, τρώμε φρουτοσαλάτα, ξανθιά και αραπίνα μουσταλευριά και δοκιμάζουμε ένα «αλλιώτικο» πετιμέζι! Ενδείκνυται και για παιδιά. Οίνος: Παρουσίαση οίνων του Οινοποιείου Αμπελώνες Ρίρα.

Και μάστερ κλας!

25/8: Ορεινή Απόδραση: [11:00] MASTER CLASS. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ, ΚΑΤΩ ΖΑΧΛΩΡΟΥ Master Class. Ο Σίμος Γεωργόπουλος ανηφορίζει προς το Μέγα Σπήλαιο και παρουσιάζει επιλεγμένες ετικέτες από τους οίνους του δικτύου Οινοξένεια μέσα σε ένα ξεχωριστό τοπίο στο Φαράγγι του Βουραϊκού. Περιορισμένες θέσεις, δηλώστε συμμετοχή στο 2691022250. (13:00) Γευστικά Ταιριάσματα. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ, ΚΑΤΩ ΖΑΧΛΩΡΟΥ Εκδήλωση: Συνδυαστική εκδήλωση Εστιατορίου Αντώνης και Πόλυ και των Οινοποιείων Ρούβαλη και Αχαιών Οινοποιητική. Παρουσίαση οίνων των οινοποιείων Ρούβαλη και Αχαιών Οινοποιητική, γευστική δοκιμή και ταίριασμα κρασιών με πιάτα και συνταγές του εστιατορίου Αντώνης και Πόλυ. Απόλαυση πιάτων και κρασιών σε ειδικές τιμές για την ημέρα. Διοργάνωση εκδήλωσης: Εστιατόριο Αντώνης και Πόλυ/

Ο Καραγκιόζης Αμπελουργός. (18:30) ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΕΡΗΣ, ΠΤΕΡΗ ΑΙΓΙΟΥ. Εκδήλωση: Ο καραγκιοζοπαίκτης Ιάσωνας Μελισσηνός παρουσιάζει μια πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς φίλους των Οινοξενείων. Γευστικά Ταιριάσματα: (20:00) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΠΥΡΓΑΚΙ ΑΙΓΙΟΥ Στη συνέχεια ο καραγκιόζης κατεβαίνει και μας καθοδηγεί στα γευστικά ταιριάσματα στο Γρηγόρη… Εκδήλωση: Συνδυαστική εκδήλωση του Εστιατορίου Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ και των οινοποιείων Ρούβαλη και Αχαιών Οινοποιητική Οίνος, Παρουσίαση οίνων των οινοποιείων Ρούβαλη και Αχαιών Οινοποιητική, γευστική δοκιμή και ταίριασμα κρασιών με πιάτα και συνταγές του εστιατορίου Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ. Απόλαυση πιάτων και κρασιών σε ειδικές τιμές για την ημέρα. Διοργάνωση εκδήλωσης: Εστιατόριο Ο Γρηγόρης.

Σινεμά

26/8: Σινεφίλ & Οινοφίλ. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CAVINO, ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΑΝΙΤΗ ΑΙΓΙΟΥ Υποδοχή: [20:00 – 21:15] Ξενάγηση στην κάβα σε γκρουπ / γευστική δοκιμή με ταίριασμα κρασιού – finger food. Εκδήλωση: [21:30] Προβολή της ταινίας «Αγάπα με αν Τολμάς» με τους Γκιγιόμ Κανέ και την Μαριόν Κοτιγιάρ, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

ΜΠΑΡ ΟΙΝΟΥ [21:00] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΙΝΤΩΝΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ. Γευσιγνωσία οίνων του οινοποιείου Κιντώνη Μουσική. Ζωντανή Μουσική με Ποπ και Ροκ ήχους.

Γεύσεις και μελωδίες. [21:00] ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ (Rouvalis WiNery), ΣΕΛΙΝΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Εκδήλωση [20:00-20:30] Καλωσόρισμα με ένα ποτήρι λευκό κρασί Ροδίτης-Viognier. [20:30-21:00] Ξενάγηση στο βαρυτικό οινοποιείο. Μουσική [21:00] «La chanteuse». Μουσική παράσταση στον αύλειο χώρο του οινοποιείου Οινοφόρος. Η’Ελενα Παπαδημητρίου μας «ταξιδεύει» στο Παρίσι μέσα από το μελαγχολικό τραγούδι της Edith Piaf και άλλων ερμηνευτών της κλασικής περιόδου του γαλλικού chanson. Μια παράσταση γεμάτη στίχους, συναίσθημα, πάθος και μορφές που ποτέ δε γερνάνε και που μόλις ακουστούν δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς. Συντελεστές: Έλενα Παπαδημητρίου -τραγούδι Γιώργος Αναστασόπουλος – πιάνο

Γευστικά Ταιριάσματα: 120:301 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΑΪΣΤΡΕΛΙ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ Εκδήλωση. Συνδυαστική εκδήλωση του Εστιατορίου Μαϊστρέλι και των Οινοποιείων Cavino και Κιντώνη. Παρουσίαση οίνων του Οινοποιείου Cavino και Κιντώνη. Γευστική δοκιμή και ταίριασμα κρασιών με πιάτα και συνταγές του εστιατορίου Μαϊστρέλι. Απόλαυση πιάτων και κρασιών σε ειδικές τιμές για την ημέρα. Διοργάνωση: Εστιατόριο Μαϊστρέλι.

Επιστημονικές ανακοινώσεις

29/8: ΟΙΝΟΠΑΣ ΠΟΝΤΟΣ [20:00] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ. ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΙΓΙΑΑΕΙΑΣ. Επιστημονικές ανακοινώσεις /σινικές γεύσεις των πλαγιών της Αιγιάλειας/ κλασσική μουσική. [20:00] Καλωσόρισμα με ένα ποτήρι κρασί του Δικτύου Οινοξένεια, [20:30] Προσφωνήσεις. [20:45] Εισηγήσεις. «Το ιερό του Ελικώνειου Ποσειδώνα στα Νικολέικα Αιγιαλείας. Αφετηρία του ταξιδιού των Αχαιών στον οίνοπα πόντο με προορισμό τη Μεγάλη Ελλάδα». Εισηγητές: Dr. Ερωφίλη Κόλλια – Προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων Ηλείας και Dr. Αναστασία Γκαδόλου -Προϊσταμένη τμήματος αρχαιολογίας προϊστορικών και αρχαιολογικών χρόνων του Υπουργείου Πολιτισμού. [22:00] Η βραδιά κλείνει με κλασσική μουσική από το πρώτο γυναικείο σύνολο ξύλινων πνευστών στην Ελλάδα “The Pink Quintet”, στον όμορφο χώρο του Σήμαντρον.

«Του κρασιού και της θάλασσας» στη λήξη

30/8 (20.00). ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2019», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ». Γευσιγνωσία οίνων των οινοποιείων του Δικτύου, των πρωταγωνιστών του θεσμού Οινοξένεια. Παράσταση: Ένα παραδοσιακό χορευτικό οδοιπορικό σε πέντε νησιώτικες γειτονιές του Αιγαίου: Σάμος και Ικαρία, Χίος, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Μικρασιατικά παράλια. Στα θαλάσσια σταυροδρόμια συναντώνται τα μυστικά του πελάγους με τα μυστικά του κρασιού. Κινήσεις αιθέριες σαν το κύμα στο ακρογιάλι, χρώματα μεθυστικά σαν το παλιό καλό κρασί κι όλα μαζί αφηγούνται ιστορίες σαν παραμύθι που είναι πέρα για πέρα αληθινές, «οίνος κι αλήθεια».

«Η Αιγιάλεια πλέκει το εγκώμιο του κρασιού μέσα από τα λόγια του J.Harrington «είναι δυνατό, όμορφο, ευωδιαστό, δροσερό και σε κάνει να χορεύεις». Δημιουργική προσέγγιση – επιμέλεια ροής εκδήλωσης: Μαρία Γ, Καβούνη (Fidelio). Δάσκαλοι χορευτικού μέρους: Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου, Κατσίβελος Γιώργος.

Με τη συμμετοχή 80 και πλέον χορευτών από το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr