background img
banner
banner

Ο Αμβρόσιος θα ορκίσει τον Καλογερόπουλο

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 η πενταετία της δημαρχίας του Θανάση Παναγόπουλου και με την ορκωμοσία των νέων συμβουλίων στις 8 το απόγευμα στο “Πολύκεντρο” της πρώην Χαρτοποιίας, ξεκινά η νέα θητεία, με δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Τη νέα ηγεσία του τόπου, αναμένεται να ορκίσει ο παραιτηθείς μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο οποίος έχει ορκίσει στο σύνολο της δικής του θητείας ουκ ολίγες δημοτικές αρχές και δημάρχους.
Στην πανηγυρική πρώτη στην οποία θα παρευρεθούν όλοι οι εκλεγμένοι σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος στην ομιλία του, η οποία αναμένεται να είναι ουσιαστική και από καρδιάς, θα κινηθεί με κύριο άξονα την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να επιτευχθεί προκειμένου ο τόπος να βγει από το αδιέξοδο.

Η αρνητική ιδιομορφία της Αιγιάλειας βεβαίως είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια, έτσι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος θα υπερτονίσει την ανάγκη νέας στόχευσης με τους πολίτες να γίνονται πιο ενεργοί, στην προσπάθεια που θα καταβάλει ο δήμος το επόμενο διάστημα να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, μέσω της ανακύκλωσης. Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του νέου δημάρχου θα αφορά τις δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν πιο αποδοτικές προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ο τρίτος άξονας θα αφορά την «εξαφάνιση της γάγγραινας του τοπικισμού» όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει με σκοπό να αποκτήσει ο τόπος συνολικό όραμα για την πραγματοποίηση έργων που θα ωφελήσουν όλους, σε μια ενιαία και αδιαίρετη Αιγιάλεια.

Ο τέταρτος άξονας θα αφορά την ανάπτυξη του Τουρισμού με δεδομένο ότι η Αιγιάλεια δεν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει, δήμος με 55 χιλ. ακτογραμμή κοντά στα αστικά κέντρα, με εκπληκτικό ορεινό όγκο.

Ο πέμπτος άξονας της νέας διακυβέρνησης αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου ώστε με σύγχρονα εργαλεία, τόσο ο δημότης όσο και ο επισκέπτης, να εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κράτησε το κομμάτι των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και της Παιδείας, θέλοντας έτσι να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για το δήμο, αλλά και να βάλει τις βάσεις για το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται ο τόπος, ώστε τα παιδιά μας να ωφεληθούν στο μέλλον.

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. την Κυριακή

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος που ανακοίνωσε “το κυβερνητικό σχήμα” με το οποίο θα πορευτεί το επόμενο διάστημα έχει εξασφαλίσει με την προγραμματική σύγκλιση που πέτυχε με την Β. Ψυχράμη και τον Γρ. Τριανταφυλλόπουλο 18 συμβούλους στο νέο συμβούλιο δηλαδή πλειοψηφία (33 είναι οι σύμβουλοι) και σε συνδυασμό με την πλειοψηφία που θα έχει σε Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα μπορεί να εφαρμόσει ανεμπόδιστα το πρόγραμμά του. Έτσι την επόμενη της ορκωμοσίας, στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 1ης Σεπτέμβρη 2019 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας με τη νέα του σύνθεση προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο του, αλλά και οι πρόεδροι και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Νέος πρόεδρος του συμβουλίου από την πλευρά της δημοτικής παράταξης που κέρδισε τις εκλογές, θα είναι ο έμπειρος Γιώργος Ντίνος, δημοτικός σύμβουλος από τον Ερινεό.
Την αντιπροεδρία θα καταλάβει η μείζονα αντιπολίτευση του Χρήστου Γούτου που σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει τον δικό της σύμβουλο, επίσης από τον Ερινεό, Βασίλη Σταθακάρο. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα προέρχεται από την τρίτη δύναμη στο συμβούλιο, την παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη με επικρατέστερο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον δικό της δημοτικό σύμβουλο από το Αίγιο, Γιώργο Γκίκα.

Όσον αφορά τώρα τις δυο Επιτροπές, πρόεδρος για την Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να προταθεί από το Δήμαρχο ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας. Επίσης για πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αναμένεται να προτείνει το νέο αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Στράτο Βαρδάκη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr