background img
banner
banner

Περισσότεροι από 280 οι επιτυχόντες στην Αιγιάλεια!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 90% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο σημειώθηκαν στα Λύκεια της Αιγιάλειας, με την πλειοψηφία των υποψηφίων να εισάγεται σε σχολές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (τα ΤΕΙ έχουν καταργηθεί). Η πτώση των βάσεων ανοίγει την πόρτα των σχολών για περισσότερους υποψηφίους φέτος, με το ποσοστό επιτυχίας στην Αιγιάλεια να φτάνει το 90%! Κάπως έτσι, η γενική εικόνα έχει υποψηφίους με πολύ καλές επιδόσεις να εισέρχονται σε υψηλές θέσεις στις σχολές της επιλογής τους αλλά και υποψηφίους που έγραψαν κάτω από τη βάση, εισέρχονται ωστόσο κι αυτοί σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…

Οι φετινές βάσεις εισαγωγής, που ανακοινώθηκαν χθες, κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο, αφού για τη συντριπτική πλειονότητα των τμημάτων σημειώθηκε πτώση. Μάλιστα, 159 τμήματα έχουν βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, κάτι που ισοδυναμεί με το 1/3 περίπου του συνόλου των τμημάτων. Αναλυτικότερα, τα νέα τμήματα που εισήχθησαν στο μηχανογραφικό φέτος είναι 133 και εξ αυτών, τα 81 έχουν βάση κάτω των 10.000 μορίων και 52 πάνω από 10.000 μόρια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος ο αριθμός εισακτέων ήταν αυξημένος και ο αριθμός των υποψηφίων ήταν ο μεγαλύτερος της τελευταίας πενταετίας.

Μάλιστα, στο 2ο και το 4ο πεδίο διαμορφώνονται συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης σε σωρεία τμημάτων, αφού σε πολλά από αυτά οι βάσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής σε πανεπιστήμια που η διαφορά μορίων είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περιφερειακά τμήματα όλων των πεδίων και ιδιαίτερα στα φιλολογικά, ιστορικά και στα τμήματα φυσικής και χημείας οι βάσεις κινούνται γύρω και κάτω από τα 10.000 μόρια. Από πολλούς μάλιστα, δεδομένης της διαμόρφωση των φετινών βάσεων, τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας των γνώσεων που έχουν οι υποψήφιοι που μπαίνουν στα περιφερειακά τμήματα, τα οποία έχουν υψηλό επίπεδο σπουδών και καθηγητών, και ζητούμενο είναι εάν θα μπορέσουν να αποπερατώσουν τις σπουδές τους.

Οι περισσότεροι στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

Οι περισσότεροι επιτυχόντες, σε ό,τι αφορά την Αιγιάλεια, προέρχονται από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου που διέθετε και τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων. Συνολικά από το εν λόγω σχολείο εισέρχονται στα Πανεπιστήμια 97 άτομα, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 90%. ΄΄Η Σχολή εισαγωγής είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Δεν μας επιτρέπεται να ανακοινώνουμε τα ονόματα των επιτυχόντων. Είναι γεγονός ότι το ποσοστό είναι υψηλό, γεγονός που οφείλεται και στην πτώση των βάσεων. Ευχόμαστε όλοι οι επιτυχόντες να έχουν καλή σταδιοδρομία΄΄, σχολίασε στo “protionline.gr” ο διευθυντής του Σχολείου Ηλίας Ανδρέου.

Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των υποψηφίων του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, εξέφρασε στo “protionline.gr” ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Αγγελόπουλος, κάνοντας γνωστό πως εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 81 παιδιά του σχολείου του. ΄΄Μπορεί να έπεσαν οι βάσεις όμως το επίπεδο στο σχολείο μας είναι αρκετά υψηλό γεγονός που αποδεικνύεται από το ποσοστό επιτυχίας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα παιδιά μας που ανταμείβονται οι κόποι τους και τους ευχόμαστε «εις ανώτερα»΄΄, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, παρατηρώντας πως η φετινή ήταν μία καλή χρονιά μαθητών, αφού μόνο 4- 5 παιδιά δεν μπαίνουν στα πανεπιστήμια, τα οποία δεν είχαν συμπληρώσει καν μηχανογραφικό. Από το 2ο ΓΕΛ περνούν δύο μαθητές στην Ιατρική, πέντε στο Πολυτεχνείο, στο Σχολή Ευελπίδων, Φιλολογία, Φιλοσοφία κ.ά. σχολές που τους επιτρέπουν να δουν με αισιοδοξία το μέλλον!

100% επιτυχόντες στην Ακράτα

Ποσοστό 100% στους επιτυχόντες παρουσιάζει το Γενικό Λύκειο Ακράτας, με την διευθύντρια Αναστασία Καμπούρη να εκφράζει στo “protionline.gr” την ικανοποίησή της για τις επιδόσεις των μαθητών, αφού εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι 15 υποψήφιοι. Μάλιστα, ανέφερε πως ενδεχομένως ο αριθμός των επιτυχόντων του σχολείου να ήταν ακόμη μεγαλύτερος εάν δεν είχε γίνει η αναγκαστική μετακίνηση δύο μαθητών προς το Γενικό Λύκειο Αιγείρας προκειμένου να ακολουθήσουν την θετική κατεύθυνση τα μαθήματα της οποίας με απόφαση του υπουργείου δεν διδάσκονταν στο σχολείο τους… ΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα παιδιά μας, το σχολείο μας διέπρεψε με ποσοστό επιτυχίας 100%΄΄, είπε η κ. Καμπούρη.

Στο Διακοπτό από τους 30 υποψηφίους εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 23, μεταξύ των οποίων και μία αριστεύσασα με 19.200 μόρια που εισέρχεται στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Χαριτωνίδης, ΄΄ήταν μία πολύ καλή χρονιά δεδομένου ότι όχι μόνο πέτυχαν πολλά παιδιά αλλά μπήκαν και σε σχολές πρώτης επιλογής και στις λεγόμενες καλές σχολές΄΄.

Από το Γενικό Λύκειο Καμαρών οι επιτυχόντες είναι 18 και εισάγονται σε καλές σχολές μεταξύ των οποίων Πάντειο, Φιλοσοφική κ.λπ. Επίσης, από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου, που σημείωσε ποσοστό επιτυχίας 100%, εισέρχεται στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής.

Τέλος, σημαντικό είναι το ποσοστό επιτυχίας του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου με 34 επιτυχόντες! ΄΄Φέτος ήταν μία ξεχωριστή χρονιά, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μας, όχι μόνο κατέφεραν να μπουν στα Πανεπιστήμια, αλλά εισάγονται και σε πολύ καλές σχολές, όπως Πολυτεχνείο, Στρατιωτικές Σχολές κ.ά.΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr” ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος. Συνολικά από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου πέρασαν 34 μαθητές. Επίσης, τρεις υποψήφιοι από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγίου μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο.

Ο πρώτος της Αιγιάλειας εισέρχεται τρίτος στη σχολή της αρεσκείας του!

Ο πρώτος των πρώτων από την Αιγιάλεια, προέρχεται από το 2ο ΓΕΛ Αιγίου. Πρόκειται για τον Γιάννη Παπαγεωργίου που αρίστευσε με 19.487 μόρια και εισέρχεται στην σχολή πρώτης επιλογής του η οποία είναι από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο το Τμήμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ. Ο ίδιος είχε αναφέρει στo “protionline.gr”: ΄΄Πίστευα μέσα μου ότι θα πάω καλά, διότι ήμουν καλά προετοιμασμένος. Είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου, ωστόσο το εάν είμαι πρώτος στην Αιγιάλεια έχει μικρή σημασία, δεδομένου ότι αυτό είναι αποτέλεσμα καθαρά συγκυριών, αφού, απ’ όσο γνωρίζω κι άλλα παιδιά συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία. Το ζητούμενο είναι να έχει γράψει κανείς καλά ώστε να μπορεί να εισαχθεί στη σχολή της αρεσκείας του και να σπουδάσει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, αναμφισβήτητα, η υψηλή βαθμολογία είναι μία επιβράβευση για τις προσπάθειές μου΄΄. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης εισέρχεται στη σχολή της αρεσκείας του τρίτος!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr