background img
banner
banner

Ρήξη Εμπορικού Συλλόγου με τον δήμαρχο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Τη… μία μετά την άλλη εκδίδει τις ανακοινώσεις ο Εμπορικός – Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας, με αφορμή το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων που έχει πλήξει την τοπική οικονομία. Με την μορφή… καταγγελιών, ο Σύλλογος επιτίθεται στο δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, επιρρίπτοντάς του ανοιχτά ευθύνες για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με την μη εναπόθεση των απορριμμάτων. Η στήριξη στο έργο του δημάρχου και η συνεργασία έδωσαν τη… θέση τους στην δυσαρέσκεια για την διαχείριση του εν λόγω θέματος. Αρχικά ήταν η μη ανταπόκριση του δήμου στο να υποδείξει τα σημεία εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων που είχε ζητήσει ο σύλλογος σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. Στη συνέχεια ήρθε η δυσαρέσκεια για την απώλεια της «Γαλάζιας Σημαίας» και ακολούθησε μία ακόμη ανακοίνωση προχθές Κυριακή, μέσω της οποίας ο Σύλλογος ζητά τη λήψη μέτρων για να μην επιβαρυνθεί άλλο η δημόσια υγεία…

Να πάρει… τουλάχιστον μέτρα προστασίας

Συγκεκριμένα, στην επιστολή την οποία υπογράφουν για το σύλλογο η πρόεδρος Μαίρη Χρονοπούλου και η γεν. γραμματέας Ντία Παναγοπούλου, τονίζονται τα ακόλουθα: ΄΄Κύριε Δήμαρχε, Η αποκομιδή απορριμμάτων θέλει οργάνωση και όχι προχειρότητα. Αφού η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε την περιστασιακή αποκομιδή απορριμμάτων, κυρίως από τα μεγαλύτερα βουνά απορριμμάτων περιμετρικά της Πόλης μας, ας φροντίσει και για τα στοιχειώδη. Πήραμε τα σκουπίδια και τελειώσαμε; Όχι Φυσικά!΄΄.

Καταλήγει μάλιστα ως εξής: ΄΄Καλούμε τον κύριο Δήμαρχο να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται ώστε να μην επιδεινωθεί η επικινδυνότητα της Δημόσιας Υγείας. Με πλύση και απολύμανση του οδοστρώματος από τα σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων μήνες τώρα, ώστε να μην μεταφέρονται οι επιβλαβείς ουσίες είτε πατώντας πάνω σε αυτές οι συμπολίτες μας, είτε μέσω εισπνοής του βρώμικου και επικίνδυνου βρώμικου αέρα, μπαίνοντας σε καταστήματα και σπίτια, με ότι συνεπάγεται για τους άμεσους κινδύνους της Δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον κύριε Δήμαρχε φροντίστε για την υγειονομική προστασία των Δημοτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι κυριολεκτικά κάνουν την βρώμικη δουλειά. Φροντίστε για τον ρουχισμό προστασίας τους αλλά και την καθαριότητά τους μετά τις αποκομιδές. Κύριε Δήμαρχε εξαιτίας των ενεργειών σας, η Δημόσια Υγεία στον Δήμο Αιγιαλείας έχει χτυπήσει κόκκινο. Φροντίστε τουλάχιστον για τα στοιχειώδη μέτρα, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες στην Υγεία όλων μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr