background img
banner
banner

Σκουπίδια… ώρα μηδέν

ΑΥΞΗΣΗ 300% ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ – ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ…

Υπό απειλή εξακολουθεί να βρίσκεται η υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας. Παρά το γεγονός ότι εντατικοποιήθηκε κάπως η αποκομιδή την περασμένη εβδομάδα, ένας πολύ μεγάλος όγκος απορριμμάτων παραμένει μέσα στις γειτονιές του δήμου, την ώρα που οι δερματικές παθήσεις αποδιδόμενες στα σκουπίδια αυξάνονται ενώ υπάρχει και το κρούσμα βρέφους που εξαιτίας των απορριμμάτων έξω από το σπίτι του προσβλήθηκε από σαλμονέλα.

Ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ εκτεθειμένοι σε μικρόβια είναι όλοι οι δημότες. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και από τους ιδιώτες γιατρούς και από το νοσοκομείο που παρουσιάζει αύξηση των επισκέψεων ασθενών σε ποσοστό πάνω από 300%!

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Κατερίνας Υφαντή που είναι και Παιδίατρος, ότι ΄΄τον τελευταίο καιρό καθημερινά έρχονται τρία με τέσσερα παιδάκια με σταφυλόκοκκο. Μιλάμε για πολύ μικρά παιδάκια και μεγαλύτερα. Πρόκειται για παιδιά που έχουν τσιμπηθεί από κουνούπια τα οποία έχουν μολυνθεί ή έχουν παίξει κάπου σε έναν χώρο που υπάρχουν σκουπίδια΄΄.

Έκκληση απευθύνουν και καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους φοβούμενοι τα μικρόβια. Υπάρχουν δε περιπτώσεις ανθρώπων που ο γιατρός τους τους απαγορεύει να μένουν στο σπίτι τους γιατί απ’ έξω υπάρχουν σωροί απορριμμάτων…

Οι εικόνες του Αιγίου πάντως προκάλεσαν αίσθηση το πανελλήνιο όταν το πρόβλημα προβλήθηκε σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Μάλιστα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος μίλησε στην τηλεόραση του Ant1 για τις συνέπειες από τα απορρίμματα αλλά και το γεγονός ότι πολίτες, όπως οι γονείς του παιδιού που προσβλήθηκε από σαλμονέλα, έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις…

Εντολή στην Α.Α.Δ.Ε. για αίτημα για αποκομιδή από ιδιώτες

Μάλιστα, την επομένη, ο κ. Μπέσκος έκανε γνωστό ότι μετά την ανάδειξη του θέματος ο υπουργός παρενέβη και έδωσε εντολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να υποβληθεί αίτημα για αποκομιδή των απορριμμάτων της Αιγιάλειας από ιδιώτες, όπως και στην Κέρκυρα και πως σήμερα Δευτέρα ο δήμος θα υποβάλει αίτηση για έκτακτη χρηματοδότηση.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι επισκέψεις και οι τηλεφωνικές οχλήσεις πολιτών στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Όπως έγινε γνωστό στo “protionline.gr” από την Διεύθυνση, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις για την απειλή της δημόσιας υγείας στον δήμο Αιγιαλείας, ενώ έχουν σταλεί κατ’ επανάληψη έγγραφα προς το δήμο Αιγιαλείας. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών, ενώ έχουν προσέλθει και πολλοί παραθεριστές ανάστατοι, ζητώντας την παρέμβαση της Υπηρεσίας αλλά και σύλλογοι της Αιγιάλειας. Βεβαίως, η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης σταματά στην κατάθεση μήνυσης και από εκεί και πέρα, το… λόγο έχει ο Εισαγγελέας.

Να σημειωθεί ότι για τις επιπτώσεις των αμάζευτων απορριμμάτων στη δημόσια υγεία, πρόκειται να παρέμβει στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr