background img
banner
banner

Τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στα Σελιανίτικα

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΗΛΙΟΣ»

Στην επικαιρότητα και κυρίαρχο θέμα αποτελούν ακόμη και σήμερα το θέμα της αποκομιδής και της άμεσης απομάκρυνσης των σκουπιδιών μέσα από τον οικιστικό ιστό των Σελιανιτίκων. Η πίεση που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα να μαζευτεί ο σωρός των σκουπιδιών δίπλα από το γήπεδο. Όμως, τα σκουπίδια σε άλλα σημεία του χωριού από την περίοδο του Πάσχα και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να μην έχουν μαζευτεί, με την άσχημη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι να φαίνεται ότι δεν τελειώνει.

Την δική του παρέμβαση κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ήλιος» τονίζοντας: ΄΄Τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει σωρούς, η κακοσμία είναι έντονη και οι κάτοικοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Οι παρακάτω, σημερινές, φωτογραφίες από διάφορα σημεία του χωριού μιλούν από μόνες τους για το δράμα των κατοίκων.
Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Οι κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο, το δικαίωμα να έχουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους αλλά αυτές οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν ούτε στο ελάχιστο. Συνεχώς ανακοινώνονται μέτρα για την ανακούφιση της περιοχής αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτε το δραστικό και ουσιαστικό, που θα απαλλάξει τον τόπο από τον βραχνά των συσσωρευμένων απορριμμάτων.

Συν τις άλλοις αρκετές είναι οι καταγγελίες ότι ορισμένοι επιχειρηματίες και κάτοικοι όμορων οικισμών επιλέγουν να πετάνε σκουπίδια τους σε συγκεκριμένα σημεία εντός του χωριού, με την κατάσταση κάθε ημέρα που περνά να χειροτερεύει περισσότερο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr