background img
banner
banner

30 χρόνια χωρίς τον Λάκη Σοφιανό

ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1989 ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή – με τραγικό τρόπο – ο Λάκης Σοφιανός, ο κορυφαίος σε αξία ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ την ασπρόμαυρη φανέλα του Παναιγιαλείου. Απίστευτος σε εμπνεύσεις, δεξιοτέχνης και μεγάλος σκόρερ που έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα με όποιον τρόπο ήθελε. Αγωνίστηκε στη “Μαύρη Θύελλα” σε δύο διαφορετικές περιόδους (1958-1960 και 1962 – 64).

Πολλές είναι οι διηγήσεις των παλαιοτέρων, που όσο και αν κάποιες από αυτές εμπεριέχουν μια μικρή δόση υπερβολής, ο Λάκης Σοφιανός ήταν ένας ποδοσφαιριστής φαινόμενο από εκείνους που έπαψαν προ πολλού να υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Σοφιανός ξεκίνησε να αγωνίζεται από την ομάδα του Αρίωνα Αγίου Αρτεμίου (Αρίων Γούβας) σε ηλικία δεκαέξι ετών, παραμένοντας στην ίδια ομάδα μέχρι το 1953.
Κατά την εφηβική του ηλικία είχε καταφύγει σε παράνομες δραστηριότητες μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και φημιζόταν για την εξωγηπεδική του ζωή, αφού συχνές ήταν οι περιπτώσεις που εισαγόταν σε αναμορφωτήρια. Παρ’ όλα αυτά, το εξαιρετικό του ποδοσφαιρικό ταλέντο του εξασφάλισε μεταγραφή στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Το 1958, επιτέθηκε σε διαιτητή και τιμωρήθηκε με αφαίρεση της φίλαθλης ιδιότητας του. Λίγους μήνες αργότερα μεταγράφηκε στον Παναιγιάλειο, όπου παρέμεινε ως το 1960, συντελώντας στην παρουσία της ομάδας στην Α’ εθνική κατηγορία. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου λίγο αργότερα κατηγορήθηκε για κλοπή στα αποδυτήρια κατά την διάρκεια αγώνα αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος.

Το 1961, υπέγραψε στον Άρη, με τον οποίο αγωνίστηκε σε είκοσι αγώνες σκοράροντας έξι φορές, αλλά στις 18 Μαρτίου 1962 ο Άρης υπέστη ντροπιαστική ήττα από τον Φωστήρα με 0-1.
Η διοίκηση της ομάδας τον άφησε ελεύθερο και ο Σοφιανός επέστρεψε για δύο ακόμη χρόνια στον Παναιγιάλειο.

Το 1964, μετακόμισε στην Δυτική Γερμανία, όπου έπαιξε ποδόσφαιρο και εργάστηκε ως προπονητής, αλλά συνέχισε τις παράνομες δραστηριότητες με αποτέλεσμα στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 να γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, από την οποία έχασε το ένα του χέρι. Επέστρεψε στην Ελλάδα με την σύζυγο και τις δύο κόρες του, αλλά λόγω του ψυχολογικού πόνου από τον ακρωτηριασμό του οδηγήθηκε στα ναρκωτικά και στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 βρέθηκε στην φυλακή.

Στις 2 Αυγούστου 1989, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του, αφού αφαίρεσε ο ίδιος την ζωή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr