background img
banner
banner

Οι πρώτοι αντιδήμαρχοι της θητείας Καλογερόπουλου | ΦΩΤΟ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΠΔΔ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΔΗΚΕΠΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Μετά την προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας (Αιγιάλεια Τώρα- Ποιοτική Αιγιάλεια- Αιγιαλέων Πόλις- Νέα Πορεία) η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, ήρθε η στιγμή που ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος αποφάσισε για το ποιοι σύμβουλοι θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης στο δήμο.
Σύμφωνα με πηγές κοντά στη νέα δημοτική αρχή η βούληση Καλογερόπουλου είναι σε όλες τις θέσεις αντιδημάρχων (υποχρεωτικά) και προέδρων και αντιπροέδρων στα Νομικά πρόσωπα και στις δημοτικές επιχειρήσεις να τοποθετηθούν μόνο αιρετοί.

Ξεκινώντας λοιπόν από τις 6 αντιδημαρχίες που δικαιούται ο Δήμος Αιγιάλειας, οι αιρετοί που θα καταλάβουν τις θέσεις με τις αρμοδιότητες που θα ορίσει ο δήμαρχος είναι οι εξής:

1. Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Δημήτρης Καλαμίδας (επιστρέφει σε μια γνώριμη θέση που είχε υπηρετήσει για 2,5 χρόνια επί θητείας Παναγόπουλου). Έχει επανεκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου.

2. Αντιδήμαρχος Έργων: Βάσω Ψυχράμη (σταθερή αξία, με την επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» να επιστρέφει 7 μήνες μετά από το διαζύγιο με τον Παναγόπουλο και μετά την προγραμματική σύγκλιση με τον Καλογερόπουλο.)

3. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Νίκος Καραΐσκος (ο νεοεισερχόμενος στο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη του δημάρχου, αναλαμβάνει τη θέση σε μια δύσκολη συγκυρία για το δήμο)

4. Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Κοινωνικής Πρόνοιας: Μαρία Σταυροπούλου (νεοεισερχόμενη στο Δ.Σ. Αιγιάλειας με την παράταξη του Καλογερόπουλου, παίρνει με το καλημέρα το βάπτισμα του πυρός σε μια σημαντική θέση ευθύνης)

5. Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής: Στράτος Βαρδάκης (αναβαθμίζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης που έχει επανεκλεγεί με την «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βασιλικής Ψυχράμη, αυτή τη φορά.

6. Αντιδήμαρχος Κληροδοτημάτων και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας: Παναγιώτης Μαρινόπουλος (ο εκλεγμένος αυτή τη φορά με την «Ποιοτική Αιγιάλεια», ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος διοίκησης επί θητείας Παναγόπουλου.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως καταργούνται οι αντιδημαρχίες Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να ρίχνει το βάρος στους προέδρους των κοινοτήτων που καλούνται να συνεργαστούν με τη νέα δομή διοίκησης.

Ωστόσο για τις Δ.Ε. Ακράτας, Αιγείρας, ρόλο συντονιστή θα έχει η δημοτική σύμβουλος από την Ακράτα, Μαρία Σταυροπούλου. Επίσης συντονιστής στην Δ.Ε. Διακοπτού θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος από την Ενότητα, Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριόπουλος από την Ροδοδάφνη, θα συντονίζει τις Δ.Ε. Συμπολιτείας και Ερινεού.

Ποιοι αναλαμβάνουν σε Δ.Σ. Νομικά Πρόσωπα, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Επιτροπές

Οι αντιδήμαρχοι ορίζονται από τον δήμαρχο, αλλά οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι στα νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις εκλέγονται από το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του δημάρχου.

Το νέο συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά για να εκλέξει το προεδρείο του, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Έτσι για πρόεδρος θα προταθεί ο Γιώργος Ντίνος (επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από απουσία 2,5 ετών, τον διαδέχτηκε ο Δημήτρης Μπούνιας στη θητεία Παναγόπουλου). Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη Γούτου και ο Γραμματέας από την παράταξη Ψυχράμη.

Την προεδρία της ΔΕΥΑ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Για τα Νομικά Πρόσωπα τώρα, όσον αφορά το Ν.Π.Δ.Δ. για πρόεδρος θα προταθεί ο Τάκης Ανδριόπουλος (νεοεισερχόμενος στο Δ.Σ. Αιγιάλειας με την παράταξη του δημάρχου).

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για πρόεδρος θα προταθεί ο Βασίλης Γ. Χριστόπουλος (ο ήταν αντιδήμαρχος ανάπτυξης για 3,5 χρόνια επί θητείας Παναγόπουλου και επανεκλέχθηκε με την παράταξη Καλογερόπουλου)

Πρόεδρος στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η Μαρία Τσουκαλά, σταθερή αξία που επιστρέφει στη δημοτική επιχείρηση μετά από 15 μήνες, εκλεγμένη αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Για τις προεδρίες στις δύο πιο σημαντικές Επιτροπές του δήμου, αναμένεται να προταθούν ο Δημήτρης Καλαμίδας για την Οικονομική Επιτροπή και ο Στράτος Βαρδάκης για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Επίσης για την προεδρία της Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης αναμένεται να προταθεί η Γιώτα Γκρέμου από την “Ποιοτική Αιγιάλεια” και για την προεδρία της Β/θμιας Εκπαίδευσης ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος επικεφαλής της παράταξης “Αιγιαλέων Πόλις – Νέα Πορεία”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr