background img
banner
banner

Αντιπλημμυρικά σε έξι ποταμούς της Αιγιάλειας

ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ

Στην προκήρυξη των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων σε ποτάμια και χείμαρρους της Αιγιάλειας προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και να εκτελέσει νέα, θωρακίζοντας την περιοχή εν όψει του χειμώνα. Πρόκειται για υποέργα του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων Αρμοδιότητας Π.Ε. Αχαΐας», συνολικού προϋπολογισμού 21.050.000€.

Στον Βουραϊκό

Η πρώτη εργολαβία που προκηρύχθηκε αφορά εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Βουραϊκού και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού, με προϋπολογισμό: 2.500.000 ευρώ. Το έργο απευθύνεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία Υδραυλικά. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 03/09/2019, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:30 π.μ. Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 12/09/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 10:30 π.μ.

Στον ποταμό Κράθη

Η δεύτερη εργολαβία αφορά την ανάθεση του έργου: «Εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Κράθη και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού, Π.Ε. Αχαΐας»με προϋπολογισμό: 1.000.000 ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 09/09/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:30 π.μ. Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 16/09/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 10:30 π.μ.

Σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά στον Μεγανίτη

Μία ακόμη εργολαβία αφορά την ανάθεση του έργου: «Εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Μεγανίτη και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού, Π.Ε. Αχαΐας»με προϋπολογισμό: 1.000.000 ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 10/09/2019, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:30 π.μ. Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 18/09/2019, ημέρα Τετάρτηκαι ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 10:30 π.μ.

Μελέτη για το Σελινούντα

Προωθείται ακόμη «Μελέτη Τμηματικής Οριοθέτησης και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Ποταμό Σελινούντα σε μήκος 10 χλμ ανάντη της εκβολής», με προϋπολογισμό υποέργου: 256.057 €, της Πράξης: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Σελινούντα». Η μελέτη θα εκτελεστεί στην Π.Ε Αχαΐας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους στα πλαίσια του προγράμματος Άξονας Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» μέσω ΠΔΕ.

Εργασίες στον Κριό

Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Κριού και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού, Π.Ε. Αχαΐας» με προϋπολογισμό: 1.000.000 ευρώ.

Συντήρηση και αποκατάσταση στον Κερυνίτη

Διαγωνισμός τέλος προκηρύχθηκε για την ανάθεση του έργου: «Εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Κερυνίτη και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτού, Π.Ε. Αχαΐας» με προϋπολογισμό: 1.500.000 ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 04/09/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:30π.μ.

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 13/09/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 10:30π.μ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr