background img
banner
banner

“Πολύκεντρο”: Ενα πραγματικό στολίδι, όμως μόνο… εσωτερικά

Τo “Πολύκεντρο” είναι ένας σύγχρονος συνεδριακός χώρος, χωρητικότητας 310 θέσεων. Σε λίγες ημέρες μάλιστα εκεί θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου. Βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, στη Μυρτιά, κάτω από την Παναγία Τρυπητή, ανάμεσα στο παλαιό και στο νέο λιμάνι.

Είναι ένα πραγματικό στολίδι για την Αιγιάλεια, δυστυχώς όμως μόνο… εσωτερικά. Γιατί εδώ ταιριάζει… παραφρασμένη η γνωστή ρήση “από μέσα κούκλα και απ΄ έξω πανούκλα” .
Και όμως, διαθέτει έναν μεγάλο και εντυπωσιακό κήπο γεμάτο φοίνικες, όπου διατηρούνται τα περίπτερα στα οποία οι εργάτες του παλιού εργοστασίου της Χαρτοποιίας έκαναν το διάλειμμά τους. Θα μπορούσαν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια οι υπεύθυνοι να είχαν μεριμνήσει ώστε ο εξωτερικός χώρος να ταιριάζει με την όμορφη εικόνα που παρουσιάζει εσωτερικά το κτίριο.

Σκουπίδια, ξερόχορτα και συνθήματα στους τοίχους των περιπτέρων συνθέτουν μία πολύ άσχημη εικόνα, αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη του συνεδριακού κέντρου.
Ας μεριμνήσει λοιπόν η νέα δημοτική να βάλει σε άμεση προτεραιότητα την ανάπλαση του χώρου γιατί είναι κρίμα πραγματικά να γίνεται κάτι καλό αλλά να μην ολοκληρώνεται όπως πρέπει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr