background img
banner
banner

Γιατί δεν έγινε η «Λευκή Νύχτα»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Τη δική τους… εξήγηση για τους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Λευκή Νύχτα» που είχε προγραμματίσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με τον Εμπορικό, Εισαγωγικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγίου δίνουν με ανακοινώσεις τους, τόσο το Εργατικό Κέντρο Αιγίου όσο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου.

Με τίτλο ΄΄Ποιος τελικά ευθύνεται για τη ματαίωση της «Λευκής Νύχτας»;΄΄, η διοίκηση του Ε.Κ.Α., επισημαίνει: ‘‘Με Έκπληξη, Οργή και Αγανάκτηση διαβάσαμε την ανακοίνωση της Προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Μαρίας Παπαχριστοπούλου, για τη ματαίωση της «Λευκής Νύχτας» στο Αίγιο με την οποία επιρρίπτει την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Ε.Κ. Αιγίου και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου. Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου θεωρεί προσβλητική την ανακοίνωση και τονίζει ότι η απειρία και η προχειρότητα κάποιων οδηγεί σε αποτυχίες που γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν εκ των υστέρων με μεταφορά ευθυνών. Καμία ευθύνη δεν έχει η Διοίκηση του Ε.Κ. Αιγίου για τη ματαίωση της «Λευκής Νύχτας». Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και ως νομικός, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι για την πραγματοποίηση της «Λευκής Νύχτας», πριν την ένταξη της δράσης στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου για το καλοκαίρι του 2019, απαιτούνταν δυο βασικά και απολύτως αναγκαία βήματα: 1ον ) Διαβούλευση και συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου και Εμπορικό Σύλλογο Αιγίου) 2ον ) Έκδοση σχετικής απόφασης της Αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τι από τα δυο έγινε; ΤΙΠΟΤΑ
ΚΡΙΜΑ!!!΄΄.

΄΄Αν δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία δεν γίνεται δεκτό το αίτημα΄΄

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, επισημαίνει: ΄΄Προς απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας), αλλά κυρίως προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, σχετικά με την ματαίωση της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» διευκρινίζουμε τα εξής: 1. Καμία εκδήλωση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί εάν πρώτα δεν έχουν υπάρξει οι απαραίτητες συναντήσεις ή συζητήσεις και ακολούθως συναινέσεις όλων των εμπλεκομένων συλλόγων ή φορέων. Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο δεν υπήρξε ή επιδιώχθηκε συνάντηση ή συζήτηση με το Σωματείο μας, αλλά ειδικότερα ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας -ως συνδιοργανωτής- με επιστολή του (με αριθμ. πρωτ. 6232, στις 10 Ιουλίου 2019) μας ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι θα πραγματοποιήσει «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 στο Αίγιο, θέλοντας παράταση ωραρίου μέχρι τις 2.00 π.μ.! Η απάντηση του Σωματείου μας ήταν συγκεκριμένη, αναφέροντας πως αν δεν προηγηθεί συνάντηση ή συζήτηση και αν δεν τηρηθεί η εργατική νομοθεσία δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα. 2. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η σχετική εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας» για την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, προφανώς είχε καταρτιστεί πολύ πριν από τις 8 Ιουλίου 2019 που ανακοινώθηκε στο επίσημη ιστοσελίδα της και φυσικά από τις 10 Ιουλίου 2019 που εστάλη το αίτημα από τον Εμπορικό Εισαγωγικό & Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιάλειας. Συνεπώς, η εκδήλωση ήταν προκαθορισμένη και ανακοινώθηκε, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου και την Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Και εννοείται πως σαν Σωματείο δεν είμαστε ενάντια σε εκδηλώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας και τον εμπορικό κόσμο, αρκεί να τηρείται η εργατική νομοθεσία΄΄.

Επιπλέον, αναφέρει: ‘‘3. Σε νεότερη επιστολή του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας προς το Σωματείο μας, την 1η Αυγούστου, η «Λευκή Νύχτα» μετατράπηκε σε «Εορταστική Εκδήλωση» ζητώντας εκ νέου παράταση ωραρίου, χωρίς ωστόσο και πάλι να υπάρχει διάθεση για συνάντηση ή συζήτηση των προϋποθέσεων που θα γινόταν η εκδήλωση με γνώμονα πάντα την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Επίσης, τονίζουμε ότι όλο το ανωτέρω διάστημα ούτε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. λάβαμε σχετικό αίτημα συνδιάσκεψης΄΄.
Και καταλήγει ως εξής: ΄΄4. Κλείνοντας, επειδή γίνεται λόγος στο τέλος της ανακοίνωσης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ότι εκδηλώσεις «Λευκής Νύχτας» γίνονται σε διάφορες κοντινές πόλεις (Καλαμάτα, Πύργο, Κυπαρισσία), ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις ανωτέρω -όπως και στις περισσότερες πόλεις- ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε ημέρα Σάββατο, καθώς η επομένη δεν είναι εργάσιμη. Για παράδειγμα, η εκδήλωση στην Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου, στον Πύργο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Αυγούστου, ενώ στην Κυπαρισσία έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr