background img
banner
banner

Θετικά τα μηνύματα για τη σταφίδα

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 25%

Με τους καλύτερους οιωνούς αναμένεται να ξεκινήσει φέτος ο τρύγος της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, του προϊόντος που για πάρα πολλά χρόνια αποτελεί τον… τιμάριθμο της τοπικής οικονομίας. Όλες οι ενδείξεις, εκτός απροόπτου, καταμαρτυρούν ότι φέτος θα υπάρξει μία καλή σοδιά και σε ό,τι αφορά την ποιότητα αλλά και την ποσότητα που έχει καμφθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι και το μέγα ζητούμενο για την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, που επιδιώκει αύξηση των εξαγωγών, στηρίζοντας έτσι το εισόδημα του σταφιδοπαραγωγού και την τοπική οικονομία.

΄΄ Η προσοχή όλων στρέφεται στο να βγει πέρα η παραγωγή, η οποία ως ώρας εξελίσσεται καλά και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε άσχημα καιρικά φαινόμενα μέχρι τον τρύγο. Εκτιμούμε ότι φέτος θα παραχθεί περισσότερη σταφίδα από πέρυσι – που είχαμε μία ελλειμματική χρονιά σε ποσότητα – σε ποσοστό τουλάχιστον 25%. Αυτή η αίσθηση υπάρχει σε όλη την Πελοπόννησο αλλά και στην περιοχή μας΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά, ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος

Μετά τις 20 Αυγούστου ξεκινά φέτος ο τρύγος

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φέτος, λόγω καιρικών συνθηκών, η σταφίδα άργησε να ωριμάσει. ΄΄Το προϊόν ακόμη δεν είναι έτοιμο. Φέτος ο τρύγος θα καθυστερήσει για ένα δεκαπενθήμερο και θα ξεκινήσει μετά τις 20 Αυγούστου, εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν στην αρχή του μήνα. Το γεγονός αυτό πηγαίνει για λίγο πίσω και τις εξαγωγές και εμείς πρέπει να εξάγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προτού μας… προλάβουν άλλα προϊόντα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ζητούμενο για τους παραγωγούς και την Π.Ε.Σ. είναι να αυξηθούν οι ποσότητες που θα παραχθούν ώστε να μην αφεθούν περιθώρια να εδραιωθούν στην αγορά άλλα προϊόντα κατώτερης τιμής και ποιότητας όπως είναι η σουλτανίνα. Διότι εάν κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στην διεθνή αγορά το ανταγωνιστικό προϊόν, τότε δύσκολα η «δική μας» σταφίδα θα ανακάμψει.
Μέχρι στιγμής πάντως, φαίνεται πως ο «μαύρος χρυσός» της Αιγιάλειας… βγαίνει στην αντεπίθεση, δημιουργώντας νέες προοπτικές και για τις επόμενες χρονιές…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr