background img
banner
banner

Για 41 χρόνια ο Στάθης της Αιγιάλειας | ΦΩΤΟ

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Με καλοκαιρινή διάθεση, φορώντας ένα λευκό καπέλο, εμφανίστηκε ο τέως δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Αυγούστου του σωτήριου έτους 2019.

“Έχω κάτι για σένα”, μου είπε και μου έδωσε το “κύκνειο άσμα” μιας μακρόχρονης πορείας στα δημοτικά πράγματα.

Λίγο αργότερα, όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση και πήρε το λόγο, φανερά συγκινημένος, διάβασε το αποχαιρετιστήριο κείμενο που είχε γράψει για τα 41 χρόνια δημιουργικής προσφοράς στον τόπο που αγάπησε.

Αυτό ήταν το τελευταίο συμβούλιο για τον παλαιότερο εν ενεργεία αυτοδιοικητικό της Αιγιάλειας, που με την λήξη αυτής της θητείας στις 31 Αυγούστου, θα κλείσει για τον Θεοδωρακόπουλο, ίσως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής του.

Όσο διάβαζε, τόσο τα δάκρυα στα μάτια του και η φωνή του δεν τον άφηναν να συνεχίσει. Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τον ίδιο, το δήμαρχο και τους 19 συμβούλους και λίγους δημότες που βρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της πενταετίας Παναγόπουλου, αλλά και του Θεοδωρακόπουλου, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Στο τέλος χειροκρότησαν, αποτίοντας φόρο τιμής στον Στάθη της Αιγιάλειας.

Με τον αείμνηστο δήμαρχο Λέλο Σιαβελή

 

Στάθης: “Υπήρξα πάντα ευθύς και σταθερός στις θέσεις μου”

“Αγαπητοί συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας.
Αιγιαλείς συμπολίτες μου,
Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που συμμετέχω στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Σε λίγες ώρες τελειώνει για μένα μία διαδρομή 41 ετών στα δημοτικά της πόλης μας, που άρχισε το έτος 1978 και συνεχίστηκε αδιάκοπα μέχρι σήμερα.
Ευχαριστώ όλους τους Αιγιαλείς που συνεχώς με εμπιστεύονταν και πιστεύω ότι δεν σας διέψευσα. Ήμουν πάντα ειλικρινής μαζί σας, δεν υποσχέθηκα και δεν γέλασα κανέναν. Δεν ζήτησα και δεν με βοήθησε ποτέ κανένα κόμμα πλην των φίλων συμπολιτών μου.
Υπήρξα πάντα ευθύς και σταθερός στις θέσεις μου. Ποτέ δεν πρόδωσα τους Δημάρχους και τους συνδυασμούς, στους οποίους συμμετείχα, και τις θέσεις που εκπροσωπούσα. Δεν είχα ποτέ παλινωδίες στις αποφάσεις μου. Υπηρέτησα απ’ όλες τις θέσεις στο Δήμο ως δημοτικός σύμβουλος, είτα από την πλευρά της διοίκησης είτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ως Δήμαρχος. Διέθεσα ατελείωτες ώρες και νύχτες από τη ζωή μου σε βάρος της οικογενείας, της εργασίας και της υγείας μου, από αυτές που δεν μου περίσσευαν, για το καλό αυτού του Δήμου. Αγωνίστηκα για όλα τα μεγάλα έργα, από την ίδρυση του Πρωτοδικείου, γραφείο Συγκοινωνιών, για την Χαρτοποιίας, μουσείο, Δημαρχείο, σχολεία, λιμάνι, Τ.Ε.Ι., την οργάνωση του καλλικρατικού Δήμου, για την ανάπλαση της παραλίας, της οδού Μητροπόλεως, της συνοικίας Αγίου Ανδρέα, για τη δημιουργία του αποχετευτικού και την ίδρυση του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού. Αυτά όλα αποτελούν ένα μικρό μέρος απ’ όλα σε όσα συμμετείχα κι έφτιαξα.
Και σήμερα ήλθε το τέλος που εγώ επέλεξα χρονικά.Γνώρισα στη μακρόχρονη διαδρομή μου ατελείωτους συναδέλφους, που δεν υπάρχουν πια. Ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το συμφέρον της πόλης και όχι το ατομικό συμφέρον και η προσωπική προβολή. Τους αγαπούσα όλους και δεν τους ξέχασα ποτέ.
Αγάπησα αυτόν τον τόπο όσο κανείς άλλος.
Θα μου λείψουν ειλικρινά αυτοί οι ιεροί για μένα χώροι, στους οποίους κατέθετα τις απόψεις μου και αγωνιζόμουν γι αυτές.
Θ’ αντηχούν πάντα στα αυτιά μου οι άδολες λογομαχίες και προστριβές. Κι αν οι χώροι αυτοί μπορούσαν να αποτυπώσουν τις φωνές μας, θα με θυμούνται για πάντα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, αποχαιρετώντας σας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας και εύχομαι τις αποφάσεις σας να διακρίνει η σύνεση, η λογική και πάνω απ’ όλα η αγάπη γι αυτόν τον τόπο.
Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους υπαλλήλους και το προσωπικό του Δήμου μας για τη βοήθειά τους σ’ εμένα και στην πόλη.
Σας εύχομαι καλή τύχη…
Στάθης Θεοδωρακόπουλος
Τέως Δήμαρχος Αιγιαλείας’’

Με τον Αποστόλη Καραφωτιά

Μακρύς ο δρόμος για τη δημαρχία

Ο δικηγόρος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1978 με την παράταξη του αείμνηστου δημάρχου Νίκου Κουνινιώτη σε ηλικία 34 ετών. Αργότερα, ακολούθησε τον αείμνηστο δήμαρχο Αιγίου Λεωνίδα Σιαβελή, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τρεις τετραετίες και το 2002 με τις ευλογίες του Λέλου, ηγήθηκε δημοτικού ψηφοδελτίου με την επωνυμία “Πρώτα το Αίγιο”.

Με τον Χρήστο Γούτο

Σε εκείνες τις εκλογές, διεκδίκησε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, χώρο από τον οποίο προέρχεται, και όταν δε κατάφερε να το πάρει, συνέχισε ακάθεκτος και για λίγες ψήφους βρέθηκε εκτός β’ γύρου.

Το 2006 επιχείρησε ξανά ως φαβορί αυτή τη φορά, ωστόσο οι συμμαχίες ευνόησαν τον μεγάλο του αντίπαλο, Αποστόλη Καραφωτιά που κέρδισε τις εκλογές.

Με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο

Οι συνενώσεις των δήμων το 2010 έφεραν τον Θεοδωρακόπουλο πάλι στο προσκήνιο. Ηγήθηκε ενωτικού ψηφοδελτίου απέναντι στον Δημήτρη Καλογερόπουλο και έγινε ο πρώτος δήμαρχος Αιγιάλειας με το συνδυασμό “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας”, αναλαμβάνοντας καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Η θητεία του όμως ήταν “κουτσουρεμένη“ ελέω μνημονίων, έτσι πριν προλάβει να βάλει σε τάξη το χάος που παρέλαβε, έχασε τις εκλογές τον Μάιο του 2014 από έναν πρώην συνεργάτη του, τον Θανάση Παναγόπουλο.

 

Με τον Θανάση Παναγόπουλο

Από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, άσκησε σκληρή κριτική στη νέα διακυβέρνηση, ωστόσο έβαλε πλάτη στον Παναγόπουλο, όταν η δημοτική ομάδα του δημάρχου Αιγιάλειας, διασπάστηκε.

Αγνόησε τις “σειρήνες” που του έλεγαν να ηγηθεί και πάλι εν όψει των εκλογών τον περασμένο Μάιο και προτίμησε να “κρεμάσει τα παπούτσια”, να τα βρει με τον Καραφωτιά και να στηρίξουν από κοινού ένα “δικό τους παιδί”, τον Χρήστο Γούτο.

Με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Το σενάριο δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον Θεοδωρακόπουλο να φεύγει από το προσκήνιο γεμάτος από την πλούσια αυτοδιοικητική του δράση, αλλά με το παράπονο. Αν οι Αιγιαλείς τον είχαν ψηφίσει το 2014, θα είχε ολοκληρώσει τον ΧΥΤΑ Παπανικολούς και τώρα η Αιγιάλεια δε θα βίωνε την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της.

Με τη σύζυγό του Σοφία Πούλου

Με τον γιο τους Άκη


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr