background img
banner
banner

Πολλές και ξεχωριστές οι εκδηλώσεις για τον Χορευτικό Όμιλο

ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στον τρίτο καλοκαιρινό του κύκλο, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με τις πολλές εμφανίσεις του στα συμπληρωμένα 42 χρόνια του συνεχούς παρουσίας του στα δρώμενα της Αιγιάλειας παρουσίασε πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων Συγκεκριμένα:

  1. στις 16 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Πατρών με τους ενήλικες της Δευτέρας χορούς Θράκης κατόπιν προσκλήσεως του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου Πατρών.
  2. στις 21 Ιουνίου στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, με 9 χορευτές του πλαισίωσε την παράσταση «Η νεράιδα και το παληκάρι» παρουσιάζοντας χορούς της λεβεντογέννας Κρήτης.
  3. στις 26 Ιουνίου με τρία τμήματά του και με συνολικά 40 χορευτές του παρουσίασε χορούς της Ελλάδος ( χορούς Βλάχων -χορούς Κρήτης και χορούς Ποντιακού Ελληνισμού), στον ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ. Τελείωσε δε με χασάπικο και παραδοσιακή χασαπιά.
  4. στις 8 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, στο ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ πάλι, που φιλοξενούνταν Κύπριοι αδελφοί μας, τρία τμήματα του Ομίλου παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Κρήτης και Πόντου. Χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολλούς θεατές και από τους Κυπρίους.
  5. στις 15/7/2019 με άλλα τρία τμήματά του, μεταξύ των οποίων και το τμήμα παλαιών χορευτών, παρουσίασε για τρίτη φορά πρόγραμμα στο ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ. Το τμήμα των Παλαιών χορευτών, μερικοί από τους οποίους έχουν 20-25-30 και μερικοί και περισσότερα χρόνια στον Χορευτικό Όμιλο, παρουσίασε χορούς Μετσόβου.
  6. στις 20/7/2019 νεαροί νησιώτες, με ένα ευχάριστο πρόγραμμα νησιώτικων χορών ξεσήκωσαν στο πανηγύρι του Αη-Λιά που οργανώθηκε στο Χωριό Κούμαρι, τους πολυπληθείς θεατές.
  7. στις 28/7/2019 στο ¨Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορευτικών Συλλόγων¨ στα Ψηλαλώνια Αιγίου, που οργάνωσε η ΔΗΚΕΠΑ, ο Χορευτικός Όμιλος με τους 20 παλαιούς από τους χορευτές του, στιβαρός κύριος των κινήσεών του, έκλεψε την παράσταση, παρουσιάζοντας Συγκαθιστούς Μετσόβου, χειροκροτηθείς θερμά.
  8. τις 6 Αυγούστου με δύο τμήματά του, στο Πυργάκι Αιγιαλείας, στην κεντρική πλατεία σε ένα γλέντι ανήμερα του ¨Σωτήρος¨ ξεσήκωσε τον κόσμο, που χόρεψε και διασκέδασε με την ψυχή του.
  9. στις 16 Αυγούστου στο χωριό Παρασκευή στις 21.15 παρουσίασε με δύο τμήματά του πρόγραμμα. Ακολούθησε γλέντι με συμμετοχή και των κατοίκων της ορεινής Αιγιάλειας.
  10. στις 30 Αυγούστου, Παρασκευή είναι η λήξη των ¨ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ ¨ που μεγάλο μέρος έχει αναλάβει ο Χορευτικός με πολλούς από τους χορευτές του.
  11. στις 5/9/2019 κλείνει με παράσταση, που είναι και η τελευταία του 3ου κύκλου, στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ η καλοκαιρινή περίοδος, για να αρχίσουν 9 – 30 Σεπτεμβρίου 2019 οι εγγραφές νέων μελών.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr