background img
banner
banner

Έθεσαν επί τάπητος τα θέματα των σχολείων…

ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάντηση γνωριμίας αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο είχε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, εκεί όπου τέθηκαν θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας. Οι εκπρόσωποι δασκάλων και νηπιαγωγών διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο ότι ο Σύλλογος θα βρίσκεται στο πλευρό της νέας Δημοτικής Αρχής στην κοινή προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων, σε ό,τι αφορά τον Δήμο.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, παραβρέθηκαν οι κ.κ. Σκανδάμη, Μεσάζος, Κουτσαντώνης, Θανασούλιας, Σταθούλια, Μαμωνά, ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παπακωνσταντίνου μαζί με την διάδοχό του στα ίδια καθήκοντα Γιώτα Γκρέμου, καθώς και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Στη συζήτηση μπήκαν πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα ζητήματα με κορυφαίο την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή στην Ανακύκλωση. Όπως ανέπτυξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος το ζήτημα της ανακύκλωσης υιοθετήθηκε παρότι αναγνωρίστηκε από όλους ότι το εγχείρημα είναι ρηξικέλευθο και αρκετά φιλόδοξο. Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό της νέας Δημοτικής Αρχής, κατέδειξαν με σαφή τρόπο την διάθεσή τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές στην προστασία του περιβάλλοντος και ανέλαβαν να υιοθετήσουν την ανακύκλωση αλλά και να γίνουν διακινητές της πληροφορίας στην οικογένεια η οποία με τη σειρά της πρέπει με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο να βοηθήσει στην υλοποίηση του κοινού στόχου, δηλαδή, στην διασφάλιση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Τα αιτήματα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μετέφερε στον δήμαρχο τα αιτήματά του τα οποία με ομόφωνη γνώμη αποφασίστηκε να του επιδοθούν και με επιστολή. Όπως έκανε γνωστό στην «Π» η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη, αυτά είναι: Διατήρηση του ποσοστού 55% επί της επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού (έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες). Μεταστέγαση ή/και κοινή στέγαση των Νηπιαγωγείων 3ο και 10ο, τα οποία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια.
Επισκευές και συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Απεντόμωση – Μυοκτονία. Στήριξη του προγράμματος Ανακύκλωσης. Επανασύνδεση των σχολείων της Αιγιάλειας με το πρόγραμμα ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, κάτι που είχε σταματήσει αφού δεν υποστηρίχθηκε. Προγραμματισμός των δράσεων του κολυμβητηρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας. Διεύρυνση του θεσμού των Σχολικών Τροχονόμων.

Ο δήμαρχος ήταν θετικός σε όλα όσα του τέθηκαν πλην του θέματος της μεταστέγασης ή και κοινής στέγασης του 3ου και του 10ου Νηπιαγωγείου διότι δεν υπάρχει διαθέσιμο κτίριο και ο χώρος που υποδείχθηκε δεν είναι δημοτικός, ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει μυοκτονία από πλευράς δήμου και την υποχρέωση θα την αναλάβει το κάθε σχολείο ξεχωριστά.
Εξέφρασε ακόμη ενδιαφέρον να αξιοποιηθούν όσα προγράμματα είναι δυνατόν προς όφελος των σχολείων και να «τρέξει» ακόμη και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα που επιβαρύνονται από την κατανάλωση πετρελαίου.

Αθ. Σκανδάμη: «Αρωγοί όλοι για τα σχολεία μας»

΄΄Η συνάντησή μας με τον δήμαρχο έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δηλώσαμε αρωγοί στο θέμα της ανακύκλωσης και ευχηθήκαμε καλή συνεργασία στην κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των σχολείων μας με μοναδικό στόχο την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των μαθητών μας, μέσα σε αυτά΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Σκανδάμη.
Τέλος, δήμαρχος έδωσε… κατευθύνσεις στην κ. Γκρέμου να είναι δίκαιη και αντικειμενική ως προς τις ανάγκες των σχολείων και να ακολουθήσει την τακτική του προκατόχου της κ. Παπακωνσταντίνου που θεωρείται επιτυχημένος στο έργο του, ενώ εξέφρασε επιθυμία να συναντήσει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr