background img
banner
banner

Ανατροφοδότηση και τροφή για σκέψη…

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης για τα δίκτυα Αγωγής Υγείας στην Αιγιάλεια, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου από το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Αχαΐας.

Στο τέλος της έγινε και βράβευση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2018-19 στα Δίκτυα “Κι αν ήσουν εσύ;” και “Νοιάζομαι και Δρω”!

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα Δίκτυα Αγωγής Υγείας που πρόκειται να δημιουργηθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στην περιοχή της Αιγιάλειας και θα σχετίζονται με θέματα διαφορετικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Δίκτυο «Κι αν ήσουν εσύ»), καθώς και με θέματα εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργού πολιτειότητας (Δίκτυο «Νοιάζομαι και δρω»).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο και την Εκπαίδευση, το οποίο δημιούργησε και υλοποιεί το ομώνυμο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικούς από σχολικές μονάδες που συμμετείχαν σε αντίστοιχα δίκτυα προηγούμενες σχολικές χρονιές.

Κατάθεση και συζήτηση προτάσεων

Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, ΄΄στην συνάντηση παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές προηγούμενων ετών σχετικά με τα δίκτυα, υπήρξε ανατροφοδότηση από τους ήδη συμμετέχοντες και συζητήθηκαν προτάσεις των παρευρισκόμενων που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ανάλογα δίκτυα για το σχολικό έτος 2019-2020΄΄. ΄΄Έτσι υπήρξε ανατροφόδοτηση, καλές πρακτικές, συγκίνηση και τροφή για σκέψη, για ένα σχολείο με μαθητές ενεργούς πολίτες, σκεπτόμενους και δημιουργικούς ανθρώπους΄΄, κατέληξε η κ. Σκανδάμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr