background img
banner
banner

Αυτοψία σε χώρους πάρκινγκ για τουριστικά λεωφορεία

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Ένα ζήτημα που και στο παρελθόν έχει τεθεί από παραγωγικούς φορείς της περιοχής χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί, απασχολεί τον δήμο Αιγιαλείας. Πρόκειται για την προσβασιμότητα τουριστικών λεωφορείων και τον καθορισμό χώρων στάθμευσης κοντά στο κέντρο της πόλης, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν τα πλούσια αξιοθέατα που διαθέτει.

Διότι πώς θα μπορούσε κανείς να μιλάει για ανάδειξη της πόλης και των σημαντικών θρησκευτικών, πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της αν δεν μπορεί να δεχθεί μαζικά επισκέπτες και εάν δεν γίνει προορισμός. Εάν δηλαδή δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα τουριστικών πρακτορείων ανά την Ελλάδα;

Υπό διερεύνηση…

Την περασμένη εβδομάδα, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου πραγματοποίησε αυτοψία σε πάρκινγκ που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τουριστικά λεωφορεία, με πρώτο αυτό που βρίσκεται επί της οδού Σολωμού στην είσοδο της πόλης, απέναντι από τα Ψηλά Αλώνια. ΄΄Είναι γεγονός ότι η πόλη χρειάζεται να έχει χώρους κοντά στο κέντρο που θα μπορούν να σταθμεύσουν τα τουριστικά λεωφορεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές να φέρνουν κόσμο. Είναι τόσα πολλά τα αξιοθέατα μέσα στην πόλη και οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάδειξή τους΄΄, επισήμανε στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Διευκρίνισε πάντως πως δεν είναι εύκολο να εξευρεθούν τέτοιοι χώροι, λέγοντας: ΄΄Είμαστε ακόμη στη φάση της διερεύνησης. Στην περίπτωση που καθοριστεί το πάρκινγκ της Σολωμού, που ακόμη δεν ξέρουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να ακυρωθούν θέσεις πάρκινγκ για τα Ι.Χ. Θα το εξετάσουμε και θα δούμε΄΄.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε παρέμβει πριν λίγες εβδομάδες η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, στέλνοντας μάλιστα και σχετικό αίτημα στον δήμο, με αφορμή τη φιλοξενία της Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης για τα επόμενα τρία χρόνια, που ουσιαστικά οδηγεί πλέον τους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού να μπουν μέσα στην πόλη για να προσκυνήσουν.

Η πρόταση της Π.Α.Ε.Κ.

Μάλιστα, η πρόταση της Π.Α.Ε.Κ. ήταν να οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στην οδό Σολωμού και στην Νικολάου Σολιώτη, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επισκεπτών.
΄΄Είναι πολύ βασικό να υπάρχει πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων στην πόλη και βέβαια και προκαθορισμένοι χώροι να παρκάρουν. Σε όλες τις προηγμένες πόλεις είναι καθορισμένοι χώροι για λεωφορεία. Πρέπει κάποια στιγμή το Αίγιο να μπει στα προγράμματα πρακτορείων. Μουσεία, μνημεία, ναοί όλα αυτά πρέπει να γίνουν επισκέψιμα και για να μάθει ο κόσμος τα αξιοθέατα του Αιγίου και την τεράστια σημασία του αλλά και για να τονωθεί η τοπική οικονομία΄΄, σημείωσε στo protionline.gr ο επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ., α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης.

Επιπλέον, κρίνει πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μία οδηγία ή σήμανση για την εξυπηρέτηση των οδηγών, με αποτέλεσμα να ψάχνονται οι επισκέπτες για την πρόσβαση στα σημεία θρησκευτικού και αρχαιολογικού τουρισμού αλλά και για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, τόσο στην πόλη όσο και στην παραλία ή την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας. Η πρόταση της Π.Α.Ε.Κ. ήταν για διαμόρφωση τουλάχιστον δύο χώρων στάθμευσης λεωφορείων με την απαραίτητη διαγράμμιση στην οδό Σολωμού, στην περιοχή στάσης των Υπεραστικών λεωφορείων, άλλες δύο τουλάχιστον θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στην Νικολάου Σολιώτη (λαϊκή αγορά), την απαραίτητη σήμανση και γιατί όχι και ένα email ενημέρωσης σε όλα τα τουριστικά γραφεία-πρακτορεία της χώρας μας. Δεν αρμόζει στην φιλοξενία της Πόλης μας, ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας να ανεβαίνουν με τα πόδια την πλακόστρωτη Μιχαλοπούλου μέσα στον ήλιο και την αφόρητη ζέστη γιατί ο δήμος δεν έχει φροντίσει την ομαλή πρόσβασή τους στα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr