background img
banner
banner

Δεν πήγε στην ορκωμοσία του Καλογερόπουλου, ο Παναγόπουλος

ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

Με κατηγόρησαν ότι «κρατάω τα μπόσικα» στο Θανάση είπε ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος για τον Παναγόπουλο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του παλαιότερου εν ζωή δημοτικού παράγοντα, που αποχώρισε μετά από 41 χρόνια δράσης στα κοινά της περιοχής.

Η αλήθεια είναι πως οι δυο δήμαρχοι ήρθαν κοντά και «έθαψαν τα «τσεκούρια του πολέμου», που ξεκίνησε όταν ο αντιδήμαρχος έργων Θανάσης Παναγόπουλος τα ‘’έσπασε’’ με τον δήμαρχό του Στάθη Θεοδωρακόπουλο στην πρώτη θητεία του ενιαίου δήμου, με αφορμή τη δημιουργία εργοστάσιου απορριμμάτων από Αμερικανούς επενδυτές. Ο Παναγόπουλος τράβηξε τότε πλώρη για τη δημαρχία, συμμαχώντας με τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο που ήταν στη μείζονα αντιπολίτευση και μαζί κέρδισαν τον Θεοδωρακόπουλο στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Ο Θανάσης Παναγόπουλος έγινε δήμαρχος και όρισε τον Καλογερόπουλο Γενικό Γραμματέα του δήμου.

Όμως πάλι τα σκουπίδια έγιναν αφορμή για το διαζύγιο των δυο ανδρών, με τον Θεοδωρακόπουλο να βάζει πλάτη στον Παναγόπουλο προκειμένου να «εξοστρακίσει» για τα καλά τον Καλογερόπουλο και την ομάδα του, που του στέρησαν την επανεκλογή του το 2014.

«Δεν θα αφήσουμε το πλοίο να βουλιάξει» έλεγε και ξαναέλεγε τότε ο Θεοδωρακόπουλος για να δικαιολογήσει τη στάση του, όμως ποτέ δεν ‘’άναψε πράσινο’’ στον Παναγόπουλο που είχε ξεμείνει από συμβούλους, να τον χρησιμοποιήσει για να είναι και πάλι υποψήφιος.

Εμπόδιο τα σκουπίδια για νέα κάθοδο

Βεβαίως, κατά τη διάρκεια ετερόκλητων συμμαχιών η κατάσταση με τα σκουπίδια ξέφυγε εντελώς και η Αιγιάλεια έγινε σκουπιδότοπος κατ’ επανάληψη, αμαυρώνοντας το όποιο έργο είχαν πετύχει οι δυο προηγούμενες δημοτικές αρχές της.

Έτσι ο Παναγόπουλος που αμφιταλαντευόταν να ζητήσει την επανεκλογή του σε ένα τέτοιο περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί και έχοντας απομείνει με δημοτική ομάδα 7 συμβούλων, αλλά και ο Θεοδωρακόπουλος που δεν ενέδωσε σε πιέσεις να είναι εκ νέου υποψήφιος, αποφάσισαν να αποσυρθούν στηρίζοντας τον Χρήστο Γούτο, ανοίγοντας όμως έτσι το δρόμο, στον Δημήτρη Καλογερόπουλο και την Βασιλική Ψυχράμη που προχώρησαν, κατηγορώντας ως ‘’ανίερη’’ αυτή τη συμμαχία.

Ετσι ο Καλογερόπουλος έγινε δήμαρχος, με την στήριξη της Ψυχράμη στον β΄ γύρο των εκλογών και ο Παναγόπουλος που παρέδωσε τα ‘’κλειδιά’’ του δήμου προχθές, προτίμησε να ολοκληρώσει την θητεία του τιμώντας τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο «εν ζωή» όπως δικαιολόγησε για την ενέργεια του. Επίσης με δελτία Τύπου έκανε απολογισμό του έργου του, όταν καθ’ όλη την διάρκεια της πενταετίας η ενημέρωση για τα έργα και τις ημέρες του έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία με το σταγονόμετρο.

Όπως και να έχει ο πολλά υποσχόμενος συμβολαιογράφος «κόλλησε» στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και δεν μπόρεσε ούτε και αυτός να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει δεκαετίες την περιοχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρέσα των σκουπιδιών, που σάπιζε στις αποθήκες της παραλίας και είχε θέσει σαν πρώτο στόχο την λειτουργία της, πριν ακόμη αναλάβει το καλοκαίρι του 2014. Πέντε χρόνια μετά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί, αν και έχει ολοκληρωθεί η εγκατάστασή της στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Έριξε τις ευθύνες στον Καλογερόπουλο

Ο ίδιος σε πρόσφατο συμβούλιο δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αλλιώς τα φανταζόταν ως πολίτης, αλλά διαφορετικά τα έζησε ως δήμαρχος. Ποτέ δεν απολογήθηκε όμως για την κατάσταση με τα σκουπίδια, ούτε ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο, αλλά έριξε όλες τις ευθύνες στον σημερινό δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

«Είσαι νέος ακόμη, πρέπει να συνεχίσεις στα δημοτικά» του είπε ο Θεοδωρακόπουλος θέλοντας να τον ευχαριστήσει για την πρωτοβουλία του να τον τιμήσει. Ο Παναγόπουλος κούνησε το κεφάλι αρνητικά, αφού στη λιτή τελετή που οργάνωσε για τον «Στάθη της Αιγιάλειας» στο γραφείο δημάρχου, λίγοι ανταποκρίθηκαν, δείχνοντας βέβαια και την απομόνωση που είχε περιέλθει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Θεοδωρακόπουλος και Παναγόπουλος στα 8,5 χρόνια διακυβέρνησης τους κατάφεραν να προσθέσουν και αυτοί με τα έργα τους υπεραξία στην περιοχή, δεν κατάφεραν όμως να τρέξουν με τους ρυθμούς που απαιτούν οι καιροί προκειμένου η Αιγιάλεια να βγει από το χάρτη της αφάνειας.

Βεβαίως εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι κυβέρνησαν τον τόπο, την περίοδο του μνημονίου και συνάντησαν ανυπέρβλητα εμπόδια, με τον Θεοδωρακόπουλο να έχει μειωμένη θητεία, αναλαμβάνοντας έναν υπερχρεωμένο δήμο που έπρεπε να λειτουργήσει ενιαία, λόγω των συνενώσεων και τον Παναγόπουλο με ορίζοντα 5ετίας για πρώτη και τελευταία φορά, που συνέπεσε όμως με capital controls και τρίτο μνημόνιο.

Κρίσιμο σημείο της μεταξύ τους κόντρας βεβαίως, η κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού με τον Στάθη να χάνει τις εκλογές το 2014, επειδή ήθελε το έργο και τον Θανάση να κερδίζει, χωρίς όμως να επιμένει στην κατασκευή του. Φεύγοντας τώρα από πολιτικό δημοτικό προσκήνιο, αποκάλυψαν τη μοναξιά της εξουσίας τους με τον Θεοδωρακόπουλο να δηλώνει ότι «κάθε φορά έμεινε μόνος του» και τον Παναγόπουλο να επιλέγει με δελτίο Τύπου να κάνει τον απολογισμό του για σημαντικά έργα, που θα μείνουν όμως στη σκιά των βουνών με τα σκουπίδια, που έφεραν ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία της Αιγιάλειας.

Ο Παναγόπουλος δεν πήγε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου το Σάββατο το βράδυ, γιατί όπως διέρρευσε υπήρχαν οικογενειακοί λόγοι, με τον Καλογερόπουλο όμως να τον ‘’καρφώνει’’ ότι αντιμετώπισε ‘’ιδιοκτησιακό καθεστώς’’ στο δήμο από την εκλογή του μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του. Αλλά ούτε ο Στάθης πήγε, αφού και ο Δημήτρης δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr