background img
banner
banner

«Εγκαίνια» με αποχωρήσεις στο συμβούλιο

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΦΟΔΣΑ

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου να δημιουργήσει περιβάλλον συναίνεσης ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το δήμο, έπεσε στο κενό το βράδυ της Τετάρτης 18/9. Αφορμή στάθηκε η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους εκπρόσωπους της Αιγιάλειας στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας, με τον Δήμαρχο να προτείνει τον εαυτό του, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας την αντιδήμαρχο Έργων Βασιλική Ψυχράμη. Αυτό εξόργισε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο, που ζήτησε από το δήμαρχο να ξεκαθαρίσει πώς εννοεί τη λέξη συνεργασία, και αν η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση.

Μάλιστα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης του συμβουλίου «Αιγιάλεια Αύριο» αποχώρησε μαζί με την ομάδα του από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας πως “ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κάθε φορά που καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων για να τα παρουσιάσει όλα τραγικά και μαύρα, το κάνει μόνο για να τον χρησιμοποιήσει, ενώ οι πράξεις του δεν δικαιώνουν τα λόγια του περί αγαστής συνεργασίας.”

Η αποχώρηση είχε σαν αποτέλεσμα σε όλες τις επιτροπές του δήμου να μπουν πρόσωπα από τις παρατάξεις που συνεργάζονται στη διοίκηση του δήμου, (Αιγιάλεια Τώρα, Ποιοτική Αιγιάλεια, Αιγιαλέων Πόλις – Νέα Πορεία).

Καλογερόπουλος: Δε θέλουν να πετύχει η δημοτική αρχή

Ο δήμαρχος στον δικό του αντίλογο είπε πως “η πλειοψηφία δεν είναι υποχρεωμένη να υποκύπτει στις επιλογές της μειοψηφίας”. Μάλιστα πρότεινε στην μικρή μειοψηφία του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου να συμμετέχει σε κάποια επιτροπή μετά την αποχώρηση Γούτου, αλλά ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» αρνήθηκε. «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτοί αγωνιούν μήπως πετύχει η δημοτική αρχή» είπε ο δήμαρχος που ανέβαλε τον ορισμό διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου εξαιτίας των ασαφειών στο νομοθετικό πλαίσιο. Στο συμβούλιο της Τετάρτης έγινε σαφές ότι η δεξιά του πτέρυγα, στην οποία κάθονται οι σύμβουλοι τριών παρατάξεων (Αιγιάλεια Αύριο, ΜΠΡΟΣΤΑ, Λαϊκή Συσπείρωση) και έχει στη δύναμή της 15 συμβούλους, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει περίοδο χάριτος στη δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου που στηρίζεται στην αριστερή πτέρυγα του συμβουλίου, με 18  συμβούλους στη δύναμή της.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr