background img
banner
banner

Ενδιαφέρον πρόγραμμα για την ενίσχυση πράσινων επιχειρήσεων και την ανακύκλωση

ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ούτε η ανάγκη στροφής προς την πράσινη επιχειρηματικότητα που κατέδειξε το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια, ούτε η στόχευση (αν υπάρχει) νέων ανθρώπων σε επενδύσεις, ούτε και οι ευνοϊκοί όροι του προγράμματος φαίνεται πως στάθηκαν ικανά για να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών ή εν δυνάμει επιχειρηματιών, στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Αίγιο, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στο Αίγιο με δυσανάλογη, σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που παρουσίαζε, συμμετοχή. Επρόκειτο για την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση των ΄΄πράσινων επιχειρήσεων και ανακύκλωσης΄΄ στην Δυτική Ελλάδα», που έγινε από τους Βασίλη Αϊβαλή διοικητικό διευθυντή της Διαχειριστικής, Ανδρέα Καλογερόπουλο στέλεχος της Διαχειριστικής και Αριστείδης Μαμασιούλας στέλεχος Μονάδας Α, Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, παρών ήταν ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αρίστος Τηλιγάδης με εύστοχες παρατηρήσεις και πληροφορίες προς τους παριστάμενους. Παρέστη ακόμη ο επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Δεληγιάννης ενώ τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησε η γεν. γραμματέας Ντία Παναγοπούλου.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση των ΄΄πράσινων επιχειρήσεων και ανακύκλωσης΄΄ στην Δυτική Ελλάδα», όπως παρουσιάστηκε από τους ομιλητές, είναι άκρως ενδιαφέρον και στόχοι του είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους δια μέσου της μείωσης του ενεργειακού και κυρίως του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους, η εισαγωγή οικοκαινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία και η ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά «πράσινων» προϊόντων και υπηρεσιών (Eco Design–EcoLabel etc). Ακόμη, η προετοιμασία για την συμμόρφωση των επιλέξιμων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα σε διεθνή μη υποχρεωτικά ενωσιακά πρότυπα και κυρίως η προετοιμασία τους για μελλοντικά κοινοτικά πρότυπα.

Χρηματοδότηση 65% για μικρές επιχειρήσεις!

Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 25.000€ έως 300.000€, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης θα ανέρχεται από 55% έως 65% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού, με τον κ. Τηλιγάδη να δίνει έμφαση στο γεγονός ότι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν με το 65% της επένδυσης. Βεβαίως, εκφράστηκε και ο προβληματισμός νέων επιχειρηματιών για τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς τον τραπεζικό δανεισμό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr