background img
banner
banner

Επίθεση σε ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στο Συνοικισμό

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ 70 ΕΥΡΩ

Αυξάνουν και πληθαίνουν τα περιστατικά παραβατικότητας και βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος πολιτών. Δύσκολες στιγμές έζησε το βράδυ του Σαββάτου ένας ηλικιωμένος στον Συνοικισμό όταν άγνωστος άνδρας του επετέθη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφαιρώντας του χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για άνδρα 81 ετών που διαμένει μόνος του στο σπίτι του στην οδό Βιτσίου στο Συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα, ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής, σκοπεύοντας πλέον να λάβει μέτρα ασφαλείας.

Η λεία του θρασύτατου εισβολέα δεν ήταν περισσότερη από 70 ευρώ, όσα είχε στην τσέπη του το θύμα, ωστόσο η ταραχή που του προκάλεσε βλέποντας έναν άγνωστο μέσα στο σπίτι του να του ασκεί βία, ήταν αρκετή για να διαταράξει την ησυχία του και να τον γεμίσει με φόβο και ανασφάλεια.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε…

Ο 81χρονος μετέφερε στο “protionline.gr” τα όσα έζησε: ΄΄Ήταν Σάββατο γύρω στις 10.00 το βράδυ όταν βρισκόμουν σε κτίσμα ακριβώς δίπλα στο σπίτι μου. Είχα αφήσει ανοιχτή την πόρτα ώστε να σχηματίζεται ρεύμα γιατί είχε πολλή ζέστη, όμως η εξώπορτα ήταν κλειστή και κλειδωμένη. Καθώς καθόμουν με πλάτη στην είσοδο, ένιωσα κάποιον να με αρπάζει από το κεφάλι και να με σφίγγει ενώ ταυτόχρονα μου έλεγε «πού έχεις τα λεφτά, δώστα μου».

Ήμουν σχεδόν ακινητοποιημένος αφού δεν κατάφερνα να γυρίσω. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν τον είδα, διέκρινα μόνο το χέρι του και κατάλαβα ότι επρόκειτο για μελαμψό άντρα που μιλούσε όμως καλά ελληνικά. Του είπα πως δεν έχω χρήματα και αυτομάτως κι ενώ εξακολουθούσε να με κρατάει από τον λαιμό, μου έδειξε το παντελόνι μου που βρισκόταν λίγο πιο πέρα. Προσπάθησα να αντιδράσω και του τραβούσα τα χέρια. Με έσπρωξε τότε μαζί με την καρέκλα για να πέσω. Έβγαλα από το παντελόνι ό,τι χρήματα είχα στην τσέπη του παντελονιού και τα ακούμπησα στο τραπέζι. Κέρματα και χαρτονομίσματα περίπου 70 ευρώ. Πήρε τα χαρτονομίσματα με γρήγορες κινήσεις και στράφηκε προς την έξοδο. Τότε τον είδα από πίσω να φορά μία μπλούζα με κουκούλα, να κατευθύνεται προς την πόρτα, να βγαίνει στην αυλή, να πηδά τα κάγκελα και να φεύγει… Υπολογίζω πως ήταν περίπου 30-35 ετών΄΄.

Ο ηλικιωμένος, έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία και τους δικούς του, έχοντας ζήσει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση καθώς, επειδή ο κλέφτης τον είχε ακινητοποιήσει δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει καν αν οπλοφορεί και σε τι κίνδυνο βρίσκεται η ζωή του. Εκφράζει δε φόβους ότι κάτι ανάλογο μπορεί να ξανασυμβεί, τονίζοντας πως από τη στιγμή που οι κλέφτες μπαίνουν απροκάλυπτα μέσα στα σπίτια, όλοι οι πολίτες είμαστε εκτεθειμένοι.

Πιστεύει δε πως ο δράστης γνώριζε ότι διαμένει μόνος του και είχε παρακολουθήσει πριν, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να λάβει μέτρα ασφαλείας…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr