background img
banner
banner

Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτ. Ελλάδα, δύο νεκροί από κεραυνό

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα καθώς δύο άνδρες χτυπήθηκαν από κεραυνό και έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν από τα ξημερώματα την Δυτική Ελλάδα.

Ένας εργάτης γης έχασε τη ζωή του το πρωί στα Λεχαινά μετά από χτύπημα κεραυνού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ήταν περίπου 35 ετών. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγη ώρα αργότερα κεραυνός χτύπησε και σκότωσε έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής που μάζευε σίδερα και παλιά αντικείμενα στο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι του Δήμου Τριφυλίας.

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του ΅Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την  θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Προβλήματα προκάλεσε στον Πύργο η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφεται στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου υπήρξε εισροή υδάτων στο Τμήμα της Αιμοδοσίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, υπήρξε μεγάλη συσσώρευση υδάτων στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου και χρειάστηκε η επέμβαση των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ώστε να βγουν με ασφάλεια οι μαθητές από το σχολείο.

Όπως είπε υπήρξαν πλημμύρες κυρίως στην περιοχή Λάπατο του Πύργου, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 35 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν και στην περιοχή της Αμαλιάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr