background img
banner
banner

“Καμπανάκι” Δημήτρη Καλογερόπουλου για ΦΟΔΣΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σε εφαρμογή θέτει από την πρώτη μέρα της θητείας της η νέα δημοτική αρχή, το πλάνο της για τον νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Ακριβώς επειδή βάσει νόμου η αρμοδιότητα σε επίπεδο νομού περνά σε επίπεδο ενιαίου φορέα διαχείρισης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος εκφράζει το αίτημα της επίσπευσης των διαδικασιών σύστασης του Δ.Σ. και ενεργοποίησης του ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, ώστε να προχωρήσει ο ενιαίος σχεδιασμός και ο δήμος να δράσει αναλόγως.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε προχθές στην Πάτρα, συνάντηση των πέντε δημάρχων των αντίστοιχων δήμων της Αχαΐας, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αιγιαλείας, ζητώντας να γίνει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο για τον Φορέα Διαχείρισης σε επίπεδο νομού, δεδομένου ότι λόγω και τον εκλογών που μεσολάβησαν έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να ενεργοποιηθεί.

Καλογερόπουλος: “Επίσπευση των διαδικασιών και ενεργοποίηση”

΄΄Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο πολλές φορές αυτό δεν αρκεί και δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στον προσδοκώμενο χρόνο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως συμφωνήσαμε πως πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες και να εφαρμοστούν τα όσα ο νόμος ορίζει, ώστε κι εμείς ως δήμος να κινηθούμε αναλόγως΄΄, σχολίασε στο “protionline.gr” ο κ. Καλογερόπουλος.

Να θυμίσουμε πως για να συσταθεί το νέο συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, θα πρέπει τα νέα Δημοτικά Συμβούλια των πέντε δήμων της Αχαΐας που συμμετέχουν στον Φορέα να ορίσουν εκπροσώπους. Η συμμετοχή της Αιγιάλειας στο 11μελές ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, είναι τρεις σύμβουλοι και από την προηγούμενη δημοτική αρχή εκπροσωπούσαν το δήμο ο Θανάσης Παναγόπουλος, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Φιλιππάτος, η θητεία των οποίων έληξε στις 31 Αυγούστου.

Η έδρα του θα είναι στα Λουσικά Αχαΐας, αφού ο δήμος Δυτικής Αχαΐας θα έχει την προεδρία, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Προς το παρόν όμως ο Φορέας, που θα πρέπει να πάρει στην κατοχή του όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων (ΧΥΤΑ Αιγείρας, Παπανικολού, Σταθμό Μεταφόρτωσης κλπ), είναι ακυβέρνητο καράβι.

Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού ο δήμος κρατά μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων, χωρίς να γνωρίζει τί θα γίνει με τους Χώρους εναπόθεσης. Πάντως, πολύ δύσκολα το νέο συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ να συγκροτηθεί άμεσα, με τον δήμο Αιγιαλείας να είναι μειοψηφία, με ότι αυτό συνεπάγεται για σύντομη λύση στο πρόβλημα που “καίει” την Αιγιάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι δύο αλλαγές στον Κλεισθένη για τους ΦΟΔΣΑ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr