background img
banner
banner

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Διαχωρίζει τη θέση του από την στάση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, όπου μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Φωκίδας- Φθιώτιδας- Ευρυτανίας είχαν προχθές συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Σκάλκο και την γενική γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Χαραλαμπογιάννη. Ο Σύλλογος ωστόσο, μέλη του οποίου είναι και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα στην Αιγιάλεια καταγγέλλει πως η συνάντηση με τον υπουργό αμαυρώθηκε από αντισυναδελφική και ανήθικη συμπεριφορά μέχρι πρότινος συναγωνιστών τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα αιτήματά τους που αφορούν: Διασφάλιση συνέχισης της Παράτασης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων σ’ αυτό καθώς και της χρηματοδότησης του «Βοήθεια στο Σπίτι» και κάλυψη μισθολογικής δαπάνης προσωπικού μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων στις οργανικές θέσεις του Ν. 4583/2018 από το 2020 και μετά. 2.Διασφάλιση συνέχισης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών της επικείμενης Προκήρυξης, όπως περιγράφεται στο άρθρο 91 του ν. 4583/2018. 3.Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι» κατόπιν της ένταξής του σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α ‘ βαθμού και στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

Διαβεβαιώσεις του υπουργού

Ο υπουργός και οι συνεργάτες του τους είπαν: «Ουδεμία μέρα κενή στη συνέχιση της εργασίας μας. Τον Οκτώβρη θα ψηφιστεί στη Βουλή Τροπολογία , η οποία ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας καθώς θα διασφαλίζει την παράταση της εργασίας μας και τη χρηματοδότηση αυτής. Συνέχιση της διαδικασίας Προκήρυξης όπως αυτή περιγράφεται στο Ν. 4583/2018 και ορίζει ο Ν. 2190/1997 του ΑΣΕΠ. Το χρονοδιάγραμμα διαδικασιών ορίστηκε αυστηρά από τον Υπουργό Εσωτερικών να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019. Ο χρόνος έκδοσης της προκήρυξης θα ορισθεί από τον ΑΣΕΠ , κατά πάσα πιθανότητα αρχές του 2020».

Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση όπου και κατατέθηκαν από τα σωματεία απόψεις- προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση του Βοήθεια στο Σπίτι. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούν τα εξής: 1.Το γενικό και ειδικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΒΣΣ ως μόνιμη δομή – υπηρεσία στους Δήμους. 2. Αναβάθμιση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. 3.Κενά θέσεων εργασίας. 4.Αντικατάσταση στόλου οχημάτων ΒΣΣ.

‘’Κομματικές πλάτες’’ και ‘’βέτο’’

Ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, μαζί με τους υπόλοιπους δύο συλλόγους ωστόσο, αναφέρει τα εξής: ΄΄Συναγωνιστές και συνάδελφοι , μέλη του άτυπου Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ), στηριζόμενοι και επικαλούμενοι «κομματικές πλάτες», με πρωτοφανή τρόπο έθεσαν «ΒΕΤΟ» στον Υπουργό να απαγορεύσει τη συμμετοχή των νόμιμων εκπρόσωπων των σωματείων μας στην προγραμματισμένη συνάντηση για όλους μας με τον Υπουργό. Συναγωνιστές και συνάδελφοι που μέχρι πρότινος ανεβαίναμε στην κυριολεξία μαζί στα κάγκελα για να ανοίξουν οι πόρτες του Υπουργείου Εσωτερικών, χθες ανέβηκαν στα κάγκελα για να κλειστεί η πόρτα του Υπουργείου σ’ εμάς. Συναγωνιστές και συνάδελφοι που για προσωπική προβολή τους. ιδιοποιούνται και ασκούν ρόλους που δε υφίστανται, παραποιούν πληροφορίες – ενημερώσεις και προθέσεις προκειμένου να καλύψουν δικές τους παραλείψεις και λάθη που θα είχαν ως συνέπεια την απώλεια της εργασίας όλων μας. Συναγωνιστές και συνάδελφοι που μέχρι πρότινος μας ευχαριστούσαν για τον αγώνα και τα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων μας στο πλαίσιο της διασφάλισης των καλύτερων για τους εργαζόμενους όρων της επικείμενης προκήρυξης ,χθες στο Υπουργείο διαλαλούσαν ότι το ραντεβού στο Υπουργείο <<είναι δικό τους>> , το «έκλεισε ο δικός τους». Συναγωνιστές και συνάδελφοι που φέρονται ως νόμιμοι εκπρόσωποι σωματείων αλλά που στην ουσία δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους. Ντροπή και μόνο ντροπή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή τη συμπεριφορά΄΄.

Διαβεβαιώνουν τέλος ότι θα συνεχίσουν απερίσπαστοι τον αγώνα τους μέχρι και τη διασφάλιση του τελευταίου εργαζόμενου στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αιγιάλεια εργάζονται στο πρόγραμμα 13 άτομα, τα οποία ανήκουν στην Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και η μισθοδοσία τους για το μήνα Αύγουστο ανήλθε στα 20.490 ευρώ.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr