background img
banner
banner

Κοινή δράση για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΟΣ

Την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου θέτουν ξανά επί τάπητος οι δύο δήμαρχοι Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και Δωρίδος Γεώργιος Καπεντζώνης, με τον δεύτερο να επισκέπτεται την Πέμπτη 19/9 το Αίγιο και να έχει συνεργασία με τον κ. Καλογερόπουλο προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δύο διαπίστωσαν την κοινή βούλησή τους για την επαναλειτουργία της γραμμής, δημιουργώντας ένα πλάνο για το πώς πρέπει να κινηθούν.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας, συμμετείχαν και οι συνεργάτες των δύο δημάρχων, ενώ συζητήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία των δύο Δήμων και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Προεξάρχον θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η κοινή βούληση των μερών, για δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της πόλης του Αιγίου με τον Άγιο Νικόλαο, ώστε να λειτουργήσει ως «γέφυρα» των δύο κοινωνιών.

Μάλιστα, πεποίθηση των μερών είναι, ότι η  σύνδεση αυτή θα επεκταθεί περαιτέρω και θα αποτελέσει την βάση και τον άξονα για την ανάδειξη όλων των σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών.

Διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος, απαιτείται η συνεργασία και συμμετοχή, των παραγωγικών δυνάμεων, των επιχειρήσεων, των πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων των δύο περιοχών, με τους οποίους θα αναπτυχθεί άμεσα διάλογος.

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν να διερευνήσουν το πλαίσιο υλοποίησης του δύσκολου εγχειρήματος και καθόρισαν νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην έδρα του δήμου Δωρίδος.

Είχε γίνει προσπάθεια πριν τρεις εβδομάδες

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και οι παραγωγοί φορείς έχουν ασχοληθεί και μάλιστα και πρόσφατα με την επαναδρομολόγηση της γραμμής, με τον πρόεδρο και τον α΄ αντιπρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Αρίστο Τηλιγάδη του Επιμελητηρίου Αχαΐας να θέτουν το θέμα στον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη απ’ όπου είδαν θετική διάθεση πλην όμως το όλο θέμα φαίνεται πως «κολλάει» στην έλλειψη ενδιαφέροντος πλοιοκτητών να δρομολογήσουν πλοία κρίνοντας ασύμφορη τη γραμμή, καθώς επίσης και στην άρνηση του υπουργείου να τη χρηματοδοτήσει, δεδομένου ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «άγονη γραμμή» τη στιγμή που υπάρχει η εναλλακτική του Ρίου και της γέφυρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr