background img
banner
banner

Λειτουργία αγγλόφωνων πανεπιστημίων και στέγαση

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, πραγματοποίησε προχθές, στο γραφείο της στην Πρυτανεία, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η λειτουργία των οποίων θα αναβαθμίσει και το Πανεπιστήμιο Πατρών και ταυτόχρονα θα τονώσει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

«Εμείς ως πολιτεία πράξαμε αυτό που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι πλέον ζήτημα των πρυτανικών αρχών και των σχολών να εντάξουν στα προγράμματά τους τη λειτουργία αυτών των τμημάτων. Το δικό μας μέλημα είναι η εφαρμογή αυτής της λειτουργίας στην πράξη.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη στέγαση, καθώς οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, δημιουργώντας «μια κατάσταση που δεν αξίζει στους Έλληνες φοιτητές», όπως δήλωσε η Βουλευτής.

Κλείνοντας, η κ. Αλεξοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ΄΄η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει ένα νέο όραμα και ελπίδα στην παιδεία, αρκεί να εργαστούμε όλοι ενωμένοι προς αυτήν την κατεύθυνση, με εποικοδομητικό διάλογο και διαρκή συνεργασία των θεσμών, πάντα προς όφελος των φοιτητών, την πορεία των οποίων παρακολουθούμε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr