background img
banner
banner

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Με τις καθιερωμένες ευχές, αλλά και την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει μέσα από τη μαθητιώσα νεολαία της Αιγιάλειας, τελέσθηκε χθες ο αγιασμός στα σχολεία της περιοχής, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020. Για πρώτη χρονιά ίσως οι ελλείψεις είναι λίγες σε εκπαιδευτικούς ενώ και τα βιβλία διανεμήθηκαν στους μαθητές.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος παρέστη στις τελετές για τον αγιασμό σε τρία σχολεία. Ξεκινώντας από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Ειδικό Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο, εκεί όπου παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, συνέχισε στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, δίνοντας έμφαση κατά την ομιλία του στο ζήτημα της ανακύκλωσης και ζητώντας από τους μαθητές να δείξουν οι ίδιοι στους γονείς τους και να τους επιβλέπουν αν συμμετέχουν στη διαδικασία. Ο δήμαρχος διαβεβαιώσε τους πάντες ότι θα υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και διδασκόντων, αλλά και με τους γονείς και όλους τους πολίτες γιατί – όπως είπε- όσο ενθουσιασμό και πλάνο να έχει μία δημοτική αρχή δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα μόνος του.

΄΄Η επιτυχία έγκειται στη συνεργασία και τις συλλογικές πράξεις όλων μας που θα πρέπει να βασίζονται σε μία νοοτροπία συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και κυρίως αλληλοσεβασμού, για να προστατεύσουμε ό,τι έχουμε γύρω μας και να φροντίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Οφείλουμε να λειτουργήσουμε όλοι για να προστατεύσουμε τον τόπο μας και το περιβάλλον που έχει προσβληθεί τελευταία από λανθασμένους χειρισμούς και αποφάσεις του παρελθόντος και φταίμε όλοι σε αυτό εκτός από τα παιδιά. Οι γονείς έχουν το ρόλο τους και την ευθύνη για την καλή ανατροφή των παιδιών. Οι δάσκαλοι έχουν την ευθύνη τα παιδιά να μαθητεύουν σωστά και να λάβουν τις απαιτούμενες γνώσεις. Όμως και οι μαθητές μπορούν να γίνουν κοινωνοί για τον σεβασμό του περιβάλλοντος, προκειμένου να γίνει σε όλους συνείδηση η ανακύκλωση. Σήμερα εμείς εγκαινιάζουμε μία συνεργασία για τη συλλογική δράση, θα ενημερωθείτε άμεσα για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πώς θα υλοποιηθεί η ανακύκλωση και τι οφείλουμε όλοι να κάνουμε. Σε πρώτη φάση, παιδιά να κατευθύνετε τους γονείς σας να πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα στο ειδικό αυτοκίνητο που θα περνά να πάρουμε όλοι την υπόθεση στα χέρια μας΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Αναλόγως τοποθετήθηκε στην ομιλία του και στα δύο γυμνάσια, λέγοντας πως ΄΄έχουμε ανάγκη τη σύμπραξη όλων΄΄, μιλώντας για μέριμνα για το περιβάλλον, την οικονομία και τη λειτουργικότητα της περιοχής. Ανέφερε ακόμη πως ο δήμος βρίσκεται σε πενία και πως πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από το βάρος του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr