background img
banner
banner

Ξαναχτύπησε η σπείρα των χρηματοκιβωτίων…

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΛΕΙΑ 17.000 ΕΥΡΩ!

«Χτενίζουν» την περιοχή άνδρες της Αστυνομίας, ερευνώντας ακόμη και στα δάση ή τα χωράφια, για να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο που «σήκωσαν» άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής από τις εγκαταστάσεις ενός συσκευαστηρίου εσπεριδοειδών στην περιοχή της Παλιάς Κουλούρας στο δρόμο προς Φωνησκαριά, το οποίο φέρεται να ζύγιζε περίπου έναν τόνο!
Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι έμπειροι διαρρήκτες θα το έχουν «ξεφορτωθεί» κάπου, αφού βέβαια το άνοιξαν και άρπαξαν ό,τι περιείχε, καθώς είναι δύσκολο να το κρατήσουν κρυμμένο λόγω του μεγάλου όγκου και του βάρους του. Το αυτοκίνητο της εταιρείας το εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον πέντε- για να φορτώσουν το μεταλλικό κουτί, βρέθηκε στο ποτάμι του Σελινούντα στο ύψος της Τέμενης.

Μάλιστα στο σημείο που βρέθηκε το φορτηγάκι στο οποίο φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο αναφέρθηκε και άλλη μια κλοπή από το εργοτάξιο Τεχνικής Εταιρίας.

Η λεία από το συσκευαστήριο υπολογίζεται στα 17.000 ευρώ, μία επιταγή και ένα μπλοκ επιταγών σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη. Επίσης οι δράστες άρπαξαν τρία κινητά τηλέφωνα και δυο κυνηγετικά όπλα που βρήκαν στο χώρο. Μάλιστα, οι δράστες για να μπορέσουν να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο, έκλεψαν από επιχείρηση ξυλείας ένα φορτηγό με γερανό, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν κοντά στον τόπο του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιγιάλεια έχουν γίνει κι άλλες παρόμοιες κλοπές χρηματοκιβωτίων και οι άνδρες της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι οι ίδιοι.

Τα προηγούμενα συμβάντα…

Τα ξημερώματα της 8ης Απριλίου, τρεις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες έσπασαν με αυτοκίνητο τον υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η. στο Αίγιο και άρπαξαν από το εσωτερικό του ένα χρηματοκιβώτιο στο οποίο υπήρχαν περισσότερα από 3.000 ευρώ.

Ακόμη: Στις 22 Ιουνίου του 2018, στις 3.30΄ τα ξημερώματα, έξι άγνωστοι είχαν χτυπήσει τον φύλακα των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Μυρτιά, τον κλείδωσαν στις τουαλέτες και άρπαξαν από ένα γραφείο στο ισόγειο του κτιρίου το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 10.000 ευρώ. Στις 7 Νοεμβρίου του 2017, άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του πρακτορείου Ο.Π.Α.Π. ενός 59χρονου στις Καμάρες Αιγιαλείας και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 15.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Στις 20 Αυγούστου του 2016, άγνωστοι παραβίασαν την πίσω πόρτα του πρώην Δημαρχείου Συμπολιτείας και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που ζύγιζε πάνω από 150 κιλά και περιείχε 700 ευρώ, χαρτόσημα και έγγραφα.

Στις 14 Απριλίου του 2016, τέσσερις ή πέντε άγνωστοι που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας έσπασαν το τζάμι ενός παραθύρου στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου όπου στεγάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 2.000 ευρώ, αλλά και ένσημα και παράβολα αξίας άνω των 30.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ό,τι αφορά το προχθεσινό συμβάν, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής: ΄΄Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή, οι οποίοι τα ξημερώματα της Κυριακής ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας βαριοπούλες, διέρρηξαν εταιρεία στο Αίγιο και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των -17.000- ευρώ, μια επιταγή, ευρώ, ένα μπλοκ επιταγών, ενώ αφαίρεσαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα, δυο κυνηγετικά όπλα, καθώς και διάφορα έγγραφα.

Οι δράστες για να φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε όχημα τους, αφαίρεσαν από την περιοχή ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό με γερανό (παπαγαλάκι), το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν κοντά στον τόπο του περιστατικού. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr